Vágólapra másolva!

A negyedik nap képekben, Londontól Vigóig

A Stuttgartban Szabics Imre kezdőként kapott lehetőséget, s ahogy megszokhattuk tőle, élt is vele. Az első félidőben nem sok helyzetet láthattak a nézők, a másodikban azonban megtáltosodott a hazai csapat, és a magyar támadó. Az 50. percben Lahm a középpálya környékéről szöktette Szabicsot, a magyar csatár pedig elvitte a labdát Ferdinand mellett, még vezette a labdát jópár méteren át, majd 20 méterről, erőteljes, lapos, csavart lövéssel a legjobb helyre lőtt, a hiába nyújtózkodó Howard mellett a hosszú sarokba (1-0).

De ekkor még nem volt vége a Szabics-shownak, mindössze két perccel a gólt követően Vranjes szöktette honfitársunkat, aki - 30 méterre a kaputól - nagyon szép mozdulattal, Ferdinandot becsapva egyből játékba hozta Kuranyit, aki a jobbösszekötő helyéről, 16 méterről átemelt a MU kapusán, s a labda épphogy befért az üres kapu bal felső sarkába (2-0).

Majd jöttek a tizenegyesek, no nem azért, mert már az egyenes kieséses rendszernél járunk... A 67. percben Van Nistelrooy közeli lövése után Ronaldo érkezett a kipattanó labdára, ám a Stuttgart kapusa, Hildebrand buktatta. A büntetőt a holland csatár irtózatos erővel vágta a kapu jobb oldalába. Tizenegy perccel később a németek jutottak büntetőhöz, Ferdinand ugyanis a földre teperte Kuranyit, a 11-eshez flegmán nekikészülő Meira jobb alsó felé tartó lövését azonban Howard kivédte.

Ekkor a MU még mindent megpróbált, de nem tudott gólt szerezni, így a VfB kisebb meglepetésre legyőzte az angol sztárcsapatot, s ami a magyar szurkolóknak nagy öröm: Szabics Imre végig játszott első stuttgarti BL-meccsén, és megszerezte élete első BL-gólját, amire - no meg a gólpasszra - nagy szüksége volt a Stuttgartnak a három pont begyűjtéséhez.

A csoport másik mérkőzésén a Glasgow Rangers idegenben döntetlent ért el a gyakorlatilag egy félidőt tíz emberrel játszó és az utolsó pillanatokban egyenlítő Panathinaikosz ellen.

Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 2. forduló:
E csoport:
Panathinaikosz (görög) - Rangers (skót) 1-1 (0-1)
Athén, 14 940 néző
vezette: Dauden Ibanez (spanyol)
Panathinaikosz: Halkiasz - Fisszasz, Kirjakosz (Gumasz, 46.), Szeitaridisz, Morris - Epallé (Konsztantinidisz, 79.), S. Maric, Michaelsen, Zutautas - Konsztantinu, Vlaovic (Papadopulosz, 64.)
Rangers: Klos - Ball, Berg, Hizanisvili, Moore - Arteta, Emerson, A. Arveladze (Nerlinger, 85.), Capucho - Lövenkrands (Vanoli, 77.), Mols
gól: Konsztantinidisz (87.), illetve Emerson (35.)
piros lap: Goumas (47., Panathinaikosz)

Stuttgart (német) - Manchester United (angol) 2-1 (0-0)
Stuttgart, 51 490 néző
vezette: Bolognino (olasz)
Stuttgart: Hildebrand - Hinkel, Meira, Bordon, Lahm (Gerber, 71.) - Heldt, Vranjes (Tiffert, 73.), Soldo, Hleb (Meissner, 87.) - Kuranyi, Szabics
MU: Howard - G. Neville, Ferdinand (Forlán, 82.), O'Shea (Fortune, 65.), M. Silvestre - Ph. Neville, Keane, Giggs, C. Ronaldo (Fletcher, 91.) - Scholes, Van Nistelrooy
gól: Szabics (50.), Kuranyi (52.), illetve Van Nistelrooy (67., 11-esből)