Vágólapra másolva!

A keddi játéknap képei

A Stuttgartban Szabics Imre kezdőként kapott lehetőséget, s épp a magyar támadó nevéhez fűződőtt az első nagy vendéghelyzet. A 43. percben Tiffert lőtt jobbról veszélyesen a kapu elé, Szabics pedig szépen fejelt kapura, Nikopolidisz azonban nagyot vetődve védett.

A második félidőben hét percig nagyon örülhettek a görög drukkerek, de csak addig. A 60. minutumban Konsztantinu a tizenhatos sarkáról, jobb külsővel hatalmas gólt ragasztott Hildebrand kapujába (1-0), majd a 67. percben Fisszasz megtette azt a szívességet a vendégeknek, hogy Kuranyi középreadását a hálóba továbbította (1-1). Noha az egyenlítés nem volt benne a játék képében, a Stuttgart szárnyakat kapott a góltól, tizenegy percen belül újabb két gólt szerzett Felix Magath csapata. Előbb a 75. percben Kuranyi lőtt 25 méterről laposan és erősen Nikopolidisz hálójába (1-2), majd a 77.-ben Hinkel két parádés csel után, 14 méterről nem kegyelmezett a görög hálóőrnek (1-3).

A brit rangadón Alex Ferguson együttese, a Manchester United hamar túljárt a skótok eszén, az uruguayi Forlán már a 6. percben betalált. A kiváló formában lévő támadó 12 méteres kapáslövéssel vette be a német Stefan Klos kapuját (1-0). Az első félidő hajrájában a több meccs óta gólképtelen Van Nistelrooy növelte az angol előnyt: Ronaldo beadása Forlánhoz került, aki egyből lőtt, kapufáról kipattanó labdáját a holland támadó juttatta a kapuba közelről (2-0). A 60. percben újra eredményes volt a MU, no meg Van Nistelrooy: Giggs cseles szabadrúgásával becsapta a Rangers védőit, a 26-szoros holland válogatott csatár viszont éber volt, és két méterről a hálóba lőtt (3-0).

A csoportban a MU vezet kilenc ponttal a szintén ennyi egységgel rendelkező Stuttgart előtt. A négypontos Rangers elvileg még bizakodhat a továbbjutásban, az eleddig egy döntetlent kiharcoló Panathinaikosz viszont már csak a harmadik UEFA-kupás helyre lehet jó.

Bajnokok Ligája, 4. forduló:
E csoport:
Panathinaikosz (görög) - VfB Stuttgart (német) 1-3 (0-0)
Athén, 6015 néző
vezette: De Santis (olasz)
Panathinaikosz: Nikopolidisz - Szeitaridisz, Gumasz, Fisszasz, Henriksen - Maric (Konsztantinidisz, 79.), Zutautas, Baszinasz, Michaelsen (Sanmartean, 72.) - Papadopulosz, Konsztantinu
Stuttgart: Hildebrand - Wenzel, Hinkel, Fernando Meira, Lahm - Vranjes (Hleb, 46.), Tiffert, Soldo, Amanatidisz (Heldt, 46.) - Szabics (Meissner, 79.), Kuranyi
gól: Konsztantinu (60.), ill. Fisszasz (68. - öngól), Kuranyi (75.), Hinkel (77.)

Manchester United (angol) - Glasgow Rangers (skót) 3-0 (2-0)
Manchester, 66707 néző
vezette: Collina (olasz)
MU: Howard - G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Fortune - P. Neville, Roy Keane, Giggs (Bellion, 68.), Cristiano Ronaldo - Forlán (Kléberson, 68.), Van Nistelrooy (Fletcher, 77.
Rangers: Klos - Ball, Berg, Vanoli (Burke, 83.), Moore (Ross, 68.) - Hizanisvili, Arteta, S. Hughes, Lövenkrands - Mols (Capucho, 57.), Arveladze
gól: Forlán (6.), Van Nistelrooy (43., 60.)