Vágólapra másolva!

Manchester - Rangers 3-0

"A bekapott gól után kezdtük el azt játszani, amit tudunk, s ennek meg is lett az eredménye. Az első félidőben rendkívül defenzíven futballoztunk, ezért a szünetben kettőt is cseréltem, ami jó döntésnek bizonyult. Kilenc pontunk van, ezzel szinte biztos, hogy ott leszünk a legjobb 16 között" - mondta a németek vezetőedzője, Felix Magath.

A svábok sikerében oroszlánrészt vállalt Szabics Imre ékpárja, Kevin Kuranyi, aki az első gólnál éppen a magyar válogatott csatár elé tálalt, igaz, a menteni igyekvő Fisszasz megfosztotta az egykori ferencvárosi futballistát attól, hogy harmadszor is eredményes legyen a sorozatban. Itzhak Shum, a hazaiak szakvezetője elmondta: a vereséget követően már csak az UEFA-kupát jelentő harmadik hely megszerzése a cél.

A csoport másik mérkőzésén a Manchester United hazai pályán könnyedén nyert a skót Glasgow Rangers ellen. A Vörös Ördögöknél ezúttal az uruguayi Diego Forlán játszotta a főszerepet, ugyanis a mérkőzés elején egy bombagóllal, később pedig egy gólpasszt érő kapufával - melyet a duplázó Ruud van Nistelrooy kotort be - jelezte Sir Alex Fergusonnak, hogy a kezdőcsapatban is lehet rá számítani.

Az ötödik fordulóban Szabicséknak és az angoloknak már a döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz.

Porto - Marseille 1-0

Partizan - Real 0-0

A Partizan Beograd ellen elért 0-0-s döntetlennek köszönhetően a Real Madrid elsőként kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. Carlos Quieroz, a spanyolok portugál szakvezetője a mérkőzés után elmondta, hogy elégedett az egy pont megszerzésével, hiszen a hazaiaknak is számos lehetősége volt a gólszerzésre.

"Fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók, ezért részben nekik köszönhetjük ezt az eredményt. Számításaim szerint még meg lehet a második hely, ha megnyerjük mindkét hátralévő mérkőzésünket" - számolgatott a Partizan német mestere, Lothar Matthäus.

Rossz hír a madridiak számára, hogy Roberto Carlos sérülés miatt előreláthatólag több hétig nem állhat együttese rendelkezésére. A világbajnok balhátvéd a belgrádi meccs első félidejében szenvedett combizomhúzódást. A Real Madrid orvosa, Alfonso del Corral az El Pais című napilapnak elmondta, hogy a 30 éves labdarúgót szerdán alaposan kivizsgálják, és csak ezután lehet pontosan meghatározni, hogy mikor térhet vissza.

Annyi már bizonyos, hogy a szélvészsebességű bekknek ki kell hagynia a hétvégi, Sevilla elleni bajnokit, valamint a brazil válogatott soron következő két világbajnoki selejtező mérkőzését, november 16-án Peru és 19-én Uruguay ellen.

A csoport másik találkozóján a Porto egy szerencsés góllal múlta felül az Olympique Marseille-t, így közel került a továbbjutáshoz, hiszen már négy pont az előnye a harmadik helyen álló franciákhoz képest.

Továbbjutott a Real/sport/focivilag/bl/20031104bl.html?pIdx=1