Vágólapra másolva!

"Átlagos teljesítményt nyújtottam. Akadt egy fejesem és egy lövésem, sajnos egyikből sem lett gól, de emiatt nem vagyok elkeseredett, a lényeg, hogy győztünk. Az első félidőben gyengén futballoztunk, a másodikban viszont nagyon feljavultunk, amiben komoly szerepe van a becserélt Hlebnek és jó barátomnak, Heldtnek, akik alaposan felpörgették a játékunkat. Magamon és másokon is érzem, hogy egyre nehezebb megfelelni a hatalmas terhelésnek, a magam részéről például a válogatott fellépést is beleszámítva ez volt a hetedik mérkőzésem szerda-szombat ritmusban. Ez azért még a profi világban is kemény program" - nyilatkozta az [origo] érdeklődésére Szabics Imre.

Némiképpen Felix Magath vezetőedző is csatlakozott a magyar támadó mondandójához. "A első félidőben nehézkesen futballoztunk, szünet után viszont a becserélt Hleb és Heldt elevenséget vitt a játékunkba, és ekkor már a csatáraink előtt is több lehetőség adódott. A hajrában kettő-egyes vezetésünknél Andy Hinkel gólja fontos momentum volt, hiszen ezzel dőlt el végképp a mérkőzés. Óriási esélyünk van a továbbjutásra, hiszen a következő körben odahaza egy pont is elég lehet a skót Rangers ellen, ám az életveszéllyel lenne egyenlő, ha döntetlenre játszanánk."

A legboldogabbnak talán a VfB védője, Andreas Hinkel bizonyult: "Talán érthető az örömöm, hiszen az első gólomat szereztem nemzetközi kupában. Ráadásul úgy érzem, fontos találat volt. Kemény meccsen vagyunk túl, de a lényeg, sikerrel."

"Én minden mérkőzésen keresem a gólszerzés lehetőségét, s nagyon boldog vagyok, hogy Athénban góllal járulhattam hozzá ehhez a fontos győzelemhez" - mondta a Stuttgart második gólját jegyző Kevin Kuranyi. Timo Hildebrand kapus is elégedettségének adott hangot: "Nagy öröm, hogy ezen a nehéz mérkőzésen nagy lépést tettünk a nyolcad döntő felé vezető úton. Győzelmünk értékét növeli, hogy a Panathinaikosz ezúttal lényegesen erősebb volt, mint Stuttgartban."

A 90 perc azért veszteséggel is járt, hiszen izomsérülés miatt rövidebb kényszerpihenőre kényszerül Jurica Vranjes, akit a szünetben e miatt le is kellett cserélni. A horvát középpályásra Magath edző a hét végi frankfurti bajnokin biztosan nem számíthat, mint ahogy a megműtött védő, Marcelo Bordon is csak tavasszal léphet újra pályára.

Bánki József