Vágólapra másolva!

Celtic Glasgow - Bayern München 0-0
Glasgow, Celtic Park
vezette: Rene Temic (holland)
Celtic: Hedman - McNamara, Balde, Thompson, Varga - Agathe (Miller, 65.), Lennon, Petrov, Hartson (Sylla, 86.) - Larsson, Sutton.
Bayern: Kahn - Sagnol, Kuffour, R. Kovac, Lizarazu - Salihamidzic, Jeremies, Ballack, Hargreaves - Santa Cruz (Pizarro, 73.), Makaay.

A versenyben maradásért lépett pályára a Bayern München együttese a glasgow-i Celtic Parkban, ahol vereség esetén minimálisra csökkent volna a bajorok továbbjutási esélye. A német együttesben Ottmar Hiztfeld csak a kispadra ültette a dél-amerikai vb-selejtezőkről visszaérkező Ze Robertót és Claudio Pizarrót, helyükön Owen Hargreaves és Roque Santa Cruz kezdett. A Celtic menedszere csupán egy helyen változtaott a legutóbbi, Anderlecth elleni győztes csapaton: az ír Liam Miller helyét az angol Alan Thompson foglalta el.

A mérkőzés első nagy helyzetét a negyedik percben Henrik Larsson hagyta ki, a svéd csatár egy szögletet követően fejelt a kapu mellé. A 13. percben ismét Larsson veszélyeztetett, ezúttal szabadrúgását Kahn ütötte ki a bal sarokból.

A 25. percben Ballack távoli lövését Hedman üggyel-bajjal tolta a léc fölé. A 38. percben Thompson ötméteres fejese a jobb kapufa külső éléről vágódott az alapvonalon túlra. Három perccel később a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki a Bayern: Santa Cruz lépett ki a védők közül, lövése viszont elakadt a remekül kimozduló Hedmanban. A labda viszont szabadon maradt, a svéd kapus előbb eszmélt és megelőzve a paraguayi csatárt, ismét menteni tudott.

A második félidőben sem változott a játék képe, a skótok erőlködtek, a bajorok viszont megelégedtek a számukra értékes egy ponttal.

Anderlecht - Olympique Lyon 1-0 (0-0)
Brüsszel, Van den Stock-stadion, 26 208 néző
vezette: Domenico Messina (olasz)
Anderlecht: Zitka - Deschacht, Mi. Zewlakow (Hendrikx, 67.), Kompany, Tihinen, Baseggio, Kolar (Jascsuk, 89.), Hasi, Wilhelmsson, Mornar, Zetterberg (Vanderhaeghe, 87.).
Lyon:
Puydebois - Reveillére, Müller, Edmílson, Berthod (Cacapa, 81.), Juninho Pernambucano, Diarra (Carriére, 74.), Malouda, Luyindula, Elber, Govou.
gól: Tihinen (71.)