Vágólapra másolva!
Szerdán nyolc mérkőzéssel befejeződtek a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. Az A csoportból a Lyon és a Bayern München, a B-ből az Arsenal és veresége ellenére a Lokomotiv Moszkva jutott a nyolcaddöntőbe. A C csoportban az AS Monaco mellett a Deportivo La Coruna szintén vereséggel lépett tovább,  míg a D jelű négyesből a Real Sociedad  csatlakozott az Olimpiakoszt 7-0-ra verő Juventushoz.

A BL-szerda képei

A Bayernnel döntetlen esetén még az a csúfság is megeshetett volna, hogy - akárcsak tavaly - még az UEFA-kupát érő harmadik helyről is lecsúszik. Ennek megfelelően nagy elánnal kezdtek a bajorok, különösen Zé Roberto akart mindenáron gólt lőni. A kezdeti lendületet azonban gyorsan megtörte a belgák határozott védekezése, Ottmar Hitzfeld talán el is szédült a félidő hajrájára, annyit ingatta a fejét. Aztán a 41. percben Pizarrót lökték fel a tizenhatoson belül, a büntetőt Makaay higgadtan gurította jobb alsó sarokba, és ez elég is volt a hazaiaknak, hogy megnyerjék a meccset és továbbjussanak.

Az A csoport másik mérkőzése hatalmas küzdelmet, és még annál is nagyobb izgalmakat hozott. Elber már a hetedik percben vezetéshez juttatta a Lyont, aztán egy remek lövés után kis híján duplázott. Ehelyett azonban Hartson szerezett gólt a másik oldalon. A második játékrész hasonlóan kezdődött, mint az első, csak ezúttal Juninho szerzett vezetést a Lyonnak, miután Hedman alaposan elnézte harmincméteres lövését. De a skótok erre is válaszolni tudtak, a 76. percben Sutton gurított a francia kapuba. Ez pedig már skót továbbjutást jelentett volna, ám jött a 86. perc, amikor is Juninho egy kezezésért megítélt tizenegyesből megszerezte a győztes gólt, és továbblőtte a Lyont. A Celtic az UEFA-kupában vigasztalódhat.

A B csoportban elvileg kieshetett volna az Arsenal is, s hogy ne így legyen, arról elsőként Pires gondoskodott a 12. percben. A Lokomotiv Moszkva ezután is beszorult a kapuja elé, Lekgetho ráadásul a 45. percben megkapta a második sárgáját, így innentől a vendégek leginkább a Dinamo-Inter meccs döntetlenjében bízhattak. Be is jött nekik, ugyanis Kijevben az első félidőben kapura sem lövő ukránok Rincon révén a hajrában válaszolni tudtak Adani góljára, így kiejtették a tavalyi elődöntős milánóiakat, és továbbjuttatták a Highburyben időközben újabb gólt kapó Moszkvát. Az olaszoknak maradt az UEFA-kupa-szereplés lehetősége, míg a Kijev kiesett.

A Deportivo az utolsó forduló előtt három ponttal előzte meg a PSV-t, amelynek legalább három góllal kellett volna legyőznie riválisát a BL-ben maradáshoz. A holland gárda ugyan már 2-0-ra is vezetett, ám a Deportivo kiegyenlített, így De Jong 93. percben szerzett találata csak a győzelemhez volt elég. A utolsó, illetve első helyét már korábban "bebiztosító" AEK Athén és AS Monaco találkozóján nem esett gól.

A D csoportban a Real Sociedad a török Galatasarayjal játszott sorsdöntő mérkőzést, amelyen a török együttes első félidőben szerzett vezetése ellenére sikerült megszereznie a nyolcaddöntőbe jutáshoz szükséges egy pontot. A csoport másik mérkőzésén az elmúlt időszakban hullámvölgybe került Juventus gólzáporos győzelemmel biztosította be első helyét. A 7-0-s siker rekordnak számít a Bajnokok Ligája történetében.