Vágólapra másolva!
Kedden négy nyolcaddöntő visszavágójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. Az angol Chelsea és a francia Lyon az idegenbeli 1-0-s győzelem után hazai pályán egyértelmű favorit a Stuttgart, illetve a Real Sociedad ellen, a Manchester United is kiváló eséllyel pályázik a továbbjutásra a Porto ellen, egyedül az öt játékosát nélkülöző Juventus vág neki rúgott gól nélküli hátrányból a Deportivóval szembeni torinói mérkőzésnek.

Juventus (olasz) - Deportivo La Coruna (spanyol) 20.45
(az első mérkőzésen: 0-1)

Az előzetesen esélyesebbnek tartott Juventus rendkívül nehéz helyzetbe került a Deportivo La Corunával szemben, hiszen az első mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedett. Ami viszont még ennél is nagyobb problémát jelent a torinóiak számára az az, hogy nincsenek igazán jó formában, igaz a spanyolokról is elmondható ugyanez. A főpróba az olasz bajnoknak sikerült jobban, hiszen tartalékos összeállításban 2-0-s hátrányból sikerült fordítania a Brescia otthonában, bár ehhez némi bírói segítségre is szüksége volt.

Javier Irureta együttese viszont simán kikapott idegenben a Valencia elleni rangadón, így gyakorlatilag már lemondhat a bajnoki címről, ugyanis 10 pontra nőtt a hátránya a listavezető Real Madriddal szemben.

Marcello Lippi nem számíthat a combsérülést szenvedett Mark Iuliano játékára, így Gianluca Zambrotta és Alessandro Birindelli után harmadik védekező játékosát veszíti el a Juventus. David Trezeguet vállproblémák miatt, Antonio Conte eltiltás miatt nem játszhat. A Deportivo Enrique Romero nélkül utazik Torinóba, Nourredine Naybet, Víctor Sánchez, valamint Djalminha szereplésére még van esély.

Szabics Imre

"Úgy érzem, eddigi játékom miatt nem kell szégyenkeznem, mint ahogy most sem szabad elkeserednem, hogy a legutóbbi két bajnokin nem kaptam lehetőséget Felix Magath vezetőedzőtől. Minden gondolatommal, minden erőmmel azon vagyok az edzéseken is, hogy minél előbb visszakerüljek a kezdőcsapatba. Nem adom fel, remélem, már az elkövetkező fellépé-seken ott lehetek Kuranyi mellett a csatársorban.
Bánki József

Chelsea (angol) - VfB Stuttgart (német) 20.45
(az első mérkőzésen: 1-0)

Az első találkozó után valószínűsíthető, hogy a nyáron Roman Abramovics orosz olajmilliárdos pénzén megerősödött Chelsea jelenti a végállomást Szabics Imre csapatának, a VfB Stuttgartnak.

Az angolok már idegenben egygólos győzelmet arattak, s a hétvégén nem léptek pályára, így rápihenhettek a visszavágóra. Ennek ellenére nem vehetik félvállról a londoni összecsapást, ugyanis a németek szombaton magabiztos játékkal rangadót nyertek Dortmundban. A válogatott magyar csatár ezúttal nem kapott játéklehetőséget Felix Magath vezetőedzőtől.

Amennyiben a Stuttgart megismétli hétvégén nyújtott teljesítményét, akkor akár kellemetlen perceket is okozhat Claudio Ranieri sztárokkal teletűzdelt csapatának. Silvio Meissner visszatér a kezdőcsapatba, a londoniaknál Damien Duff pályára lépése okozhat meglepetést.

Manchester United (angol) - FC Porto (portugál) 20.45
(az első mérkőzésen: 1-2)

A Manchester United az első találkozón meglepetésre kikapott az UEFA-kupa-győztes FC Portótól. Az angolok hátránya ugyan hazai pályán könnyedén ledolgozható, ám a Portugáliában mutatott játékuk biztosan kevés lesz a továbbjutás kiharcolásához.

A hétvégén mindkét gárda győzött. A szigetországiak a mumusnak számító Fulhamet múlták felül az FA-kupa negyeddöntőjében, míg az egyre merészebb álmokat szövögető portugálok a bajnokságban a Belenenses ellen nyertek könnyedén. A két támadó felfogású együttes minden bizonnyal rendkívül kiélezett és látványos mérkőzést játszik majd egymással.

A Unitedben ismét játékra jelentkezett Mikael Silvestre, aki bokasérülése után térhet vissza a kezdőcsapatba. Roy Keane eltiltását tölti.

Olympique Lyon (francia) - Real Sociedad (spanyol) 20.45
(az első mérkőzésen: 1-0)

Az Olympique Lyon már idegenben is magabiztos játékkal győzte le az idény során rapszodikusan szereplő Real Sociedadot, s valószínűleg a visszavágón majd nem okoz gondot a francia bajnoknak az egygólos előny megőrzése. A lyoniak főpróbája is jól sikerült, ugyanis szombaton 4-0-ra győztek az Ajaccio ellen, míg keddi ellenfelük csak a hajrában tudott pontot menteni az Osasuna otthonából.

A vendégek mestere, Raynald Denoueix nem számíthat Sander Westerveld kapusra, illetve az orrát tört Agustín Aranzabalra, ami jó hír lehet a baszkoknak, az Javier De Pedro felépülése. A hazai együttesben három kérdőjel is akad: Eric Carriére a bajnokin sérült meg, de kétséges Jérémie Berthod, illetve Anthony Réveillére szereplése is.

(MTI)/[origo]