Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőjében mindkét hazai csapat többgólos előnyt szerzett. A címvédő Milan 0-1-ről fordítva végül magabiztosan, 4-1-re legyőzte a spanyol Deportivót, míg a tavalyi UEFA-kupa-győztes Porto hazai pályán megúszta kapott gól nélkül, ráadásul kettőt lőtt is a francia Lyonnak, azaz a portugálok is komoly lépéselőnnyel készülhetnek a visszavágóra. Szerdán Chelsea-Arsenal és Real Madrid-Monaco találkozókra kerül sor.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:
AC Milan (olasz) - Deportivo La Coruna (spanyol) 4-1 (1-1)
vezette: Ivanov (orosz)
Milan: Dida - Cafú, Costacurta, Maldini, Pancaro (Serginho, 72.) - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká - Sevcsenko (Tomasson, 84.), F. Inzaghi (Ambrosini, 79).
Deportivo: Molina - Scaloni, Najbet, Andrade, Capdevila - Sergio (Manuel Pablo, 81.), Mauro Silva, Duscher (Fran, 66.), Luque (Tristán, 83.) - Valerón - Pandiani.
gól: Kaká (45., 49.), Sevcsenko (46.), Pirlo (53.), illetve Pandiani (11.)

Óriási meglepetésre a szinte legerősebb (egyedül Alessandro Nesta hiányzott) ősszeállításában pályára lépett Milan otthonában a 11. percben vezetést szerzett a Deportivo: Capdevila bal oldali szöglete Luquéhez került, aki középre ívelt, s az ácsorgó Milan-védők között berobbanó Pandiani senkitől sem zavartatva fejelt Dida kapujába 5 méterről.

Az uruguayi csatárnak ez már az idei ötödik BL-gólja volt (0-1).

A BL-címvédő szurkolóinak egészen a 45. percig várniuk kellett az egyenlítő gólra, ekkor Cafú jobb oldali beadását a középen érkező Kaká a 16-osnál lekezelte, majd 14 méterről, kapásból Molina kapujába vágta (1-1).

Maldini csúcstartó lett
Paolo Maldini kedden 130. európai kupamérkőzését ünnepelte, s ezzel már egyedül csúcstartó. Az olasz legendán kívül még tizenhárman - köztük a magyar szövetségi kapitány Lothar Matthäus - szerepeltek legalább 100 összecsapáson.


S mint legutóbb a Sparta elleni BL-meccsen, most is nagyon beindult a Milan, derült ki az 53. minutumban, amikor Pirlo 24 méteres szabadrúgásból csavart kapura, s bár a vendégek kapuvédője még beleért a löketbe, hárítani nem tudott (4-1).

A Milan gyengén kezdett, de a második félidő elején hét perc alatt szerzett három góljával - minden valószínűség szerint - eldöntötte a továbbjutás sorsát.