Vágólapra másolva!
A spanyol sajtó David Beckham karrierjének legnagyobb hibájaként említi, amit a Real Madrid középpályása a Monaco elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén, az utolsó percekben tett. Az angol játékos a 4-2-re megnyert meccs 93. percében egy szükségtelen szabálytalanság miatt megkapta harmadik sárga lapját, s így ki kellett hagynia a franciaországi visszavágót.

A szőke szupersztár tehát nem léphetett pályára Monacóban, és hiánya rá is nyomta a bélyegét a Real játékára, és most Spanyolországban sokan Beckhamet hibáztatják a Madrid BL-búcsúja miatt. Kedd este a királyi gárda menedzsere, Carlos Queiroz Guti mellé Beckham helyett Borja Fernandeznek adott lehetőséget, s a spanyol listavezető középpályássora rendkívül enerváltan focizott a Monaco ellen. Bár a Real vezetést szerzett, végül 3-1-re diadalmaskodtak a franciák, és idegenben lőtt góllal tovább is jutottak.

Beckhamet karrierje során már másodszor "nevezik ki" bűnbaknak. Az 1998-as franciaországi világbajnokságon, amikor a nyolcaddöntőben Argentína kiejtette Angliát, a középpályás egy buta szabálytalanságért piros lapot kapott, mert Simeone ellen törlesztett. Most pedig újra őt okolják, ezúttal a Real Madrid BL-búcsújáért. Egyes spanyol lapok arról írtak, hogy lehetséges, Beckham szándékosan követte el a harmadik sárga lapját érő szabálytalanságot, hogy már Monacóban letöltse büntetését, mivel így tiszta lappal játszhat(ott volna) az Arsenal vagy a Chelsea elleni elődöntőben. A Marca szerint Beckham biztos volt benne, hogy a Real Madrid a hazai 4-2-vel már bejutott a négy közé...

Beckham hiánya mellett persze az is jelzésértékű lehet a madridi szurkolók számára, hogy a Realnál kegyvesztett spanyol válogatott támadó, Fernando Morientes kétszer is "beköszönt" egykori csapata ellen, azaz most elgondolkozhatnak azon a hispán gárdánál, vajon megérte-e elengedni a Bernabeuban - Raúllal egyetemben - rendkívül népszerű csatárt. Igaz, most még csak kölcsönben játszik Morientes a Monacóban, s a franciák meg szeretnék szerezni, a hírek szerint azonban nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy végleg leigazolják a remek gólvágót. A francia szurkolók persze már annak is nagyon örülnek, hogy csapatuk a játékos vezérletével kiverte a Realt, és már a négy között van a legrangosabb európai sorozatban.

jp