Vágólapra másolva!
Gól nélküli döntetlennel ért véget a labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjének első mérkőzése, a portugál FC Porto és a spanyol Deportivo La Coruna világelithez képest meglehetősen gyenge színvonalú összecsapása.

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés:
FC Porto (portugál) - Deportivo La Coruna (spanyol) 0-0
vezette: Markus Merk (német)
Porto: Vitor Baia - Paulo Ferreira, Jorge Costa, Ricardo Carvalho, Nuno Valente, Costinha (Mendes, 46.) - Alejnyicsev (Jankauskas, 46.), Maniche, Deco - Carlos Alberto, McCarthy (Marco Ferreira 77.)
Deportivo: Molina - Manuel Pablo, Naybet, Jorge Andrade, Romero - Victor (Cesar, 88.), Sergio (Duscher, 79.), Mauro Silva, Valeron - Luque (Fran, 44.), Pandiani
kiállítva: Jorge Andrade (87.)
sárga lap: Carlos Alberto (23.), Ricardo Carvalho (29.), Marco Ferreira (94.), illetve Mauro Silva (29.)

Az előzetes nyiltakozatok alapján a Milan kisöprése után Portóban is győzelemre tört a spanyol bajnokságban a bronzérméért küzdő Deportivo, ehhez képest 95 perc alatt egyszer sem sikerült eltalálnia a kaput. A sorozatban egyedüli bajnokcsapatként állva maradt FC Portónál szerényebben latolgattak, a '87-es BEK-győztes megelégedett volna egy 1-0-s sikerrel is, de csalatkoznia kellett.

A kilencedik percben Pandiaini tiszta lövőhelyzetbe került 12 méterre a portugál kaputól, és nem is tévesztette el sokkal a jobb felső sarkot. Akkor még senki sem gondolt rá, hogy ez lesz a félidő egyetlen valamire való helyzete

A 15. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Deco eresztette el a Porto első kapura lövését, ám Molinának ekkor is csak a kirúgásnál kellett labdához érnie. Az óvatosan és kissé idegesen robotoló csapatok nem találták egymás játékának ellenszerét, a futballisták helyett inkább a sárgák villantak.

A 28. percben a szabadrúgáslövők legszebb álmaiban szereplő pontról veszélyeztethettek volna a hazaiak, Deco azonban a sorfalba vágta a labdát. A félidő harmadik részére némi mezőnyfölényt harcolt ki a Porto, de csak egyetlen kisebb lehetőséget tudott kihozni belőle: a 37. percben Carlos Alberto lőtte keresztbe a labdát, amely Naybet lábáról majdnem a saját kapujába pattant.

A szünet után - a kettős cserét végrehajtó Porto jóvoltából - kicsit felélénkült a játék, de az első igazán szép jelenetre a 67. percig kellett várni. Ekkor Maniche húsz méterről csavarta a felső kapufára labdát, mely még visszapattanva is okozott némi gondot a kétségbeesetten kapaszkodó Molinának. A 82. percben aztán már meg sem bírt mozdulni a Depor kapusa, Deco beadása után azonban Jankauskas centikkel a jobb kapufa mellé csúsztatott.

A hátralévő időben már csak a bírói ítéletek hoztak izgalmakat: a 87. percben Jorge Andrade, a vendégek portugál védője egy összecsapás után - inkább a noszogátas szándékával, mint indulattól vezérelve - belerúgott ellenfelébe, amiért a játékvezető kiállította. Pár perc múlva a pályaválasztó még számonkért egy meg nem adott büntetőt Merken, aki ugyan tényleg nem vezette kifogástalanul a találkozót, de messze nem az övé volt a leggyengébb teljesítmény ezen az estén.