Vágólapra másolva!
Jose Mourinho, az FC Porto vezetőedzője lelkesen ünnepli csapatát a Deportivo La Coruna elleni kedd esti Bajnokok Ligája elődöntő után, pedig a labdarúgás szerelmeseit ezúttal sem nyűgözhette le a két együttes teljesítménye.

"Csodálatos játékot produkáltunk, az első perctől kezdve fantasztikusan futballoztunk, és mentálisan is roppant erősek voltunk" - mondta a portugál gárda trénere, hozzátéve: sokkal jobbak voltak ellenfelüknél, így megérdemelték a győzelmet.

Pedig a visszavágó ott folytatódott, ahol az első mérkőzés befejeződött: mivel egyik csapat se mert kockáztatni, így a szurkolók unalmas mezőnyjátékot láthattak. Komoly gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni az együttesek a szünetig. A második félidőben a vendégek aktívabbá váltak, és többet tettek a továbbjutás kiharcolása érdekében, ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a jogosan megítélt büntetőt a térdsérülés miatt négy hónapot kihagyó, s most visszatérő Derlei a jobb alsó sarokba rúgta.

Ezt követően a hazaiak felpörgették a játékot, de a tavaly UEFA-kupát nyert rivális jól védekezett, így kevés lehetőségük adódott, s azok is rendre kimaradtak. Ráadásul Najbet buta szabálytalansága miatt megkapta második sárga s a vele járó piros lapját, ezzel gyakorlatilag végleg eldöntve a párharc kimenetelét.

"Kiegyenlített küzdelem volt, de nagyon hiányzott az eltiltott Mauro Silva és Jorge Andrade. A büntető és a kiállítás mindent eldöntött. Most csak annyit tehetek, hogy gratulálok a Portónak" - mondta a hazaiak vezetőedzője, Javier Irureta.

A csereként pályára lépett Fran Gonzalez szerint nincs felmentés a kudarc alól: "Az első találkozón még jó eredményt értünk el, de saját szurkolóink előtt semmit sem tudtunk bizonyítani. Ez szégyen!" A Deportivo La Coruna legutóbb 2002 novemberében kapott gólt hazai BL-meccsen, vagyis Derlei találata parádés sorozatot szakított meg.



Az FC Porto a május 26-i gelsenkircheni döntőben a Chelsea - AS Monaco párharc továbbjutójával találkozik. A franciák 3-1-es előnnyel várják a 20.45-kor kezdődő londoni visszavágót.