Vágólapra másolva!
Szerencsés sorsolást kapott a Bajnokok Ligájában a Ferencváros, hiszen az APOEL Nicosia vagy a Sparta Praha lehet az ellenfele a selejtező harmadik fordulójában, amennyiben továbbjut az albán Tirana ellen.

A svájci Nyonban pénteken elkészítették a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának párosítását, s a Ferencváros nem panaszkodhat a szerencsére: a Real Madrid, Manchester United, vagy éppen a Juventus helyett az APOEL Nicosia-Sparta Praha párharc győztesével vívhat a csoportkörbe jutásért. (Persze minden relatív, hiszen gyengébb ellenfél esetén nem jár csillagászati jogdíj a közvetítésért, nem biztos, hogy megtelik a stadion, így a pakliban mindig benne lévő kiesés esetén még csak a kassza sem telik meg.)

Az első mérkőzésen 2-2-re végzett egymással a két gárda, úgy, hogy a ciprusiak már 2-0-ra vezettek, és a csehek az utolsó tíz percben egyenlítettek. Az APOEL 18. bajnoki címét szerezte meg az előző idényben, és az egész bajnokságban mindössze egyetlen vereséget szenvedett. Az APOEL-nek Ivan Jovanovics személyében szerb edzője van, a csapat legeredményesebb játékosa Konsztantinosz Haralambidesz volt, aki kilenc gólig jutott. Tavaly az UEFA-kupában indultak a sárga-kékek, és a selejtezőben az ír Derryt búcsúztatták 5-1-es összesítéssel, majd az első körben a Mallorca ellen kettős vereséget szenvedtek (1-2, 2-4). Két évvel ezelőtt a Bajnokok Ligája selejtezőjében vitézkedtek a ciprusiak, előbb az észt Flora Tallinnt, majd a szlovén Maribort intézték el, végül az AEK Athén ellen buktak el 4-2-es összesítéssel, így a görög csapat került a főtáblára.

Így vélekedtek Önök

Meglepő, de megérdemelt portói sikerrel ért véget az előző BL-szezon. Önnek hogy tetszett?

1. Igazán remek volt (32.1 %)
2. Láttam már jobbat (33.7 %)
3. Unalmas, elkélne pár reform (12.9 %)
4. Nagyot csalódtam (21.3 %)



Az első mérkőzésre augusztus 10-én vagy 11-én kerül sor (ha a Fradi túljut a Tiranán, az Üllői úton), a visszavágót augusztus 24-én vagy 25-én rendezik. "Egyelőre nem akarok foglalkozni a harmadik fordulóval, mert most az a legfontosabb, hogy jussunk tovább a Tirana ellen. Ha ez sikerül, majd akkor kívánom értékelni a következő kör esélyeit" - mondta László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője.

"Gyors, agresszív, ugyanakkor kombinatív futballt játszik a Sparta, játékosaik nagyon képzettek és erősek. Rendkívül fegyelmezett játékkal lehet esélyünk ellenünk, de csak akkor, ha mindenki legalább 150%-ot teljesít" - nyilatkozta az ftc.hu-nak Szkukalek Igor, már-már biztosra véve a csehek továbbjutását.

A BL-selejtező harmadik körének párosítása:
Grazer AK (osztrák) - Liverpool (angol)
Juventus (olasz) - Djurgarden (svéd)-Kaunas (litván) párharc győztese
SK Tirana (albán)-Ferencváros (magyar) párharc győztese - APOEL Nicosia (ciprusi)-Sparta Praha (cseh) párharc győztese
Rosenborg (norvég)-Sheriff Tiraspol (moldáv) párharc győztese - Maccabi Haifa (izraeli)
Bayer Leverkusen (német) - Banik Ostrava (cseh)
Nyeftcsi Baku (azeri)-CSZKA Moszkva (orosz) párharc győztese - Rangers (skót)
Pjunik Jereván (örmény)-Sahtar Donyeck (ukrán) párharc győztese - Club Bruges (belga)-Lokomotiv Plovdiv (bolgár) párharc győztese
Dinamo Kijev (ukrán) - Skonto Riga (lett)-Trabzonspor (török) párharc győztese
Young Boys (svájci)-Crvena Zvezda (szerb-montenegrói) párharc győztese - PSV Eindhoven (holland)
Zilina (szlovák)-Dinamo Bukarest (román) párharc győztese - Manchester United (angol)
Basel (svájci) - Internazionale (olasz)
Benfica (portugál) - Anderlecht (belga)
Deportivo La Coruna (spanyol) - Hajduk Split (horvát)-Shelbourne (ír) párharc győztese
PAOK Szaloniki (görög) - HJK Helsinki (finn)-Maccabi Tel Aviv (izraeli) párharc győztese
Nova Gorica (szlovén)-FC Köbenhavn (dán) párharc győztese - Monaco (francia)
WIT Tbiliszi (grúz)-Wisla Krakow (lengyel) párharc győztese - Real Madrid (spanyol)