Vágólapra másolva!
Csalódást okozott a Sparta Praha Budapesten, s a két hét múlva sorra kerülő visszavágón nagyon meg kell majd küzdenie a Ferencvárossal a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért - véli egyöntetűen a csütörtöki cseh sajtó. László Csaba, az FTC vezetőedzője szerint együttese jobb fizikai felkészültsége miatt nyerte meg 1-0-ra a Sparta elleni selejtező első felvonását, ám a tréner a győzelem ellenére sem elégedett maradéktalanul az eredménnyel.

"Fekete szerdát élt át a cseh futball, eltávolodott tőle a Bajnokok Ligája" - írja a Sport című prágai lap, amely megjegyzi, a Baník Ostrava esélyei a német Leverkusentől elszenvedett ötgólos vereséggel gyakorlatilag elszálltak, s noha a Sparta kilátásai a csupán egygólos hátrány (0-1) révén jóval jobbak, neki is nehéz lesz kiharcolnia a továbbjutást. A szaklap emlékeztet rá, hogy a budapesti mérkőzés hőse cseh játékos, Robert Vagner volt, igaz, a Ferencváros színeiben.

"Feladatát teljesítette: gólt rúgott" - szögezi le az újság tudósítója, aki szerint Frantisek Straka, a Sparta edzője nagyon csalódott volt a vereség miatt: különösen az bántotta, hogy játékosai sok egyéni hibát követtek el.

A prágai sajtó egybehangzóan emlékeztet arra, hogy noha a Sparta nem játszott jól, a Ferencváros győztes góljához egy súlyos egyéni hiba kellett. A Mladá Fronta Dnes szerint egyik csapat sem nyújtott kitűnő teljesítményt, s csak Vagner gyors helyzetfelismerése döntötte el a meccset. "Vagner megbüntette a Spartát" - írja a lap, s úgy véli, hogy a budapesti eredménnyel jelentősen csökkentek a Sparta továbbjutási esélyei.

"Majdnem fél órán át fütyültek a Ferencváros szurkolói, aztán viszont jött a gól, s ennek révén a magyar csapat közelebb került a Bajnokok Ligájához, mint a Sparta" - jegyzi meg a Lidové Noviny, amely ugyancsak úgy látja, hogy a Spartára rendkívül nehéz prágai meccs vár.

A Právo a cseh csapat edzőjét bírálja: Frantisek Straka a lap szerint olyan dühös és felindult volt Homola hibája miatt, hogy a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón "elvesztve méltóságát", csupán a Sparta drukkereinek mondott köszönetet, hogy vették a fáradságot és elutaztak a budapesti "gyötrődésre".

(MTI)