Társoldalunk:

Cantona újra pályára lép az Old Traffordon

Az 1997-ben visszavonult Eric Cantona hosszú hónapok után október 11-én ismét élvezheti az angol Manchester United szurkolóinak szeretetét, mivel pályára lép a vezetőedző, Sir Alex Ferguson tiszteletére rendezendő barátságos mérkőzésen.

Cantona egy reklámkampányban
Cantona egy humoros plakáton
Cantona nem csak játékosként jut szerephez, hanem valószínűleg ő lesz a világválogatott edzője is. A World XI ellenfele az idén Bajnokok Ligáját, angol bajnokságot és FA-kupát nyert Manchester United lesz.

- Cantona visszatérése az Old Traffordra fantasztikus lesz a szurkolók számára. Játéka valószínűleg emlékezetes marad rajongóinak - nyilatkozta az egyik szervező. - Sir Alex Ferguson összeállította azon

Cantona és Ferguson
Eric és Fergie jóban vannak
játékosok névsorát, akikkel közösen nagy sikereket ért el. Nem meglepő, hogy Eric Cantona rendkívül előkelő helyen szerepel. A francia labdarúgó nagy szolgálatokat tett a klubnak, s a szurkolók kedvence maradt.

A francia játékos mellett Peter Schmeichel, a MU nemrég Portugáliába szerződött kapusa is meghívást kapott, de szereplése még kérdéses. - Elfogadjuk, hogy Peternek kötelezettségei vannak a Sporting Lisboánál, de tudjuk, hogy Sir Alex rendkívül elégedett lenne, ha Eric és Peter ismét együtt szerepelhetne - fogalmazott a szervező.

Eric Cantona
A védjeggyé vált gallér
Az október 11-én sorra kerülő mérkőzésen ünneplik a szakvezető manchesteri munkakezdésének 13. évfordulóját. Eric Cantona 1992 novemberében a portugál Benfica ellen, az 50. születésnapját ünneplő Eusebio tiszteletére lejátszott gálamérkőzésen szerepelt először a Manchester Unitedben, s 1997. május 16-án a Coventry elleni barátságos mérkőzésen búcsúzott.

Öt év alatt négy bajnoki címet (1992-93, 1993-94, 1995-96, 1996-97), és két FA-kupa-győzelmet (1993-94, 1995-96) szerzett a Vörös Ördögökkel. A kiváló csatár 185 találkozón 81 gólt lőtt. Első manchesteri találatának 1992. december 19-én a Chelsea elleni 1-1-gyel végződött bajnokin örülhetett.

(MTI)

Ajánló:

A vörös ördögök hivatalos honlapja