Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters

Figo évének megkoronázásra készül

Figo így válaszolt: "Érzékenyebb vagyok a rossz pillanatokra, mint a jókra. A jó pillanatokban kritikusabb vagyok magammal szemben, mint bárki más. Olyankor, amikor jól mennek a dolgok, szívesen fogom vissza az érzelmeimet."

Az újságíró másik kérdésére - mit gondol, hogyan jutott ilyen magasra a labdarúgás egén? - így válaszolt: "Mert kihasználtam a kapott lehetőségeket. Megdolgoztam a sikerért. Semmit nem kaptam ajándékba, és a játékomat mindig egyre tökéletesítettem. Alkalmazkodtam a helyzetekhez, persze szerencsém is volt. De áldozatok és odaadás, a megfeszített munka nélkül nem lennék ott, ahol vagyok. Már 15 éves koromban is ilyen voltam, és komolyan vettem azt a mondatot, amely a Sporting de Lisboa címerében áll: erőfeszítés, odaadás, hit és győzelem. Ezek a legfontosabb dolgok az életben, bármit akarunk is elérni.".

Az El País riportere megjegyezte: Figo egyik első lisszaboni edzője, Aurelio Pereira szerint a játékos erőssége az, hogy a Skorpió jegyben született. Figo erre így reagált: "Eléggé azonosulok a jegyem jellemzőivel, bár nem foglalkozom hetente a horoszkópommal. A Skorpiónak az a híre, hogy a munkájában kitartó, és a tökéletességre törekszik, s ez az én esetemben érvényes. A Skorpió mindent a győzelem érdekében tesz, és természeténél fogva versengő típus."

Az El País közreadta egyik gyermekkori játszótársának, Joao Correiának nyilatkozatát, aki szerint Figo már 8 évesen is teljes meggyőződéssel és erőbedobással játszott, nem bírta elviselni a vereséget, és talán éppen ezért került ilyen magasra.

A lapban megjelent a sztár előző csapatának, a Barcelonának véleménye is, az elnök, Joan Gaspart megfogalmazásában: "A portugál labdarúgó elsősorban azzal a játékával érdemelte ki a díjat, amelyet a katalán csapatban produkált." Még hozzátette: "Egyébként engem nem érdekel semmi olyasmi, ami nem Barcelona-játékossal történik."

(MTI)