Társoldalunk:

Augusztusban centenáriumi futballmeccset játszunk a németekkel

A Magyar Labdarúgó Szövetség ebben az esztendőben ünnepli századik születésnapját. A centenárium keretén belül nem csupán ünnepségeket rendeznek, válogatottunk Németország együttese ellen lép pályára a Népstadionban. A találkozót augusztus 15-én 20.45-kor rendezik.

Az ünnepi mérkőzésre újabb VIP-páholyt adnak át a Népstadionban, s a sajtóterasz is fedett lesz. Fontosabb viszont, hogy a németek vállalták a szereplést. A zsúfolt program miatt egy válogatott sem utazik feleslegesen, de a németek összekötik a kellemest a hasznossal: a Nationalelf ugyanis ugyanúgy vb-selejtezőre is készül, tehát a csapatmunka szempontjából nem is jön olyan rosszul a barátságos meccs.

A jegyekhez július 23-tól lehet hozzájutni 2000, 3000, 4000 forintos áron. Azok a szurkolók, akik részt vettek a bukaresti Ghencea-stadionban a román-magyar vb-selejtezőn, ingyen mehetnek ki a találkozóra. A mérkőzés napján avatják azt a szobrot, amelynek talapzata őrzi azoknak a válogatott futballistáknak a névsorát, akik az elmúlt 100 évben játszottak a nemzeti csapatban. A talapzatra 838 labdarúgó neve kerül fel. A találkozó előtt ünnepi műsort láthat a közönség, amelyet Kerényi Imre, a Madách Színház igazgatója rendez.

A találkozóra az UEFA tagállamainak több mint a fele visszaigazolta érkezését, a két világszövetség, a FIFA és az UEFA legmagasabb rangú képviselői látogatnak Magyarországra. Budapestre jön Michel Platini, Bobby Charlton és Franz Beckenbauer is. A meghívást máris elfogadta Joseph Blatter, a FIFA és Lennart Johansson, az UEFA elnöke.

Szepesi György, a centenáriumi bizottság vezetője elmondta, a német szövetség korábbi elnöke, Egidius Braun sokat segített abban, hogy a jelenleg Gerhard Mayer-Vorfelder irányította testület elfogadja a magyar fél meghívását. A Sportmúzeumban kiállítással emlékeznek meg a centenáriumról. A labdarúgásunk 100 esztendejének történetét megőrző tablókat az őszi BNV nyitásáig lehet megtekinteni, de a tervek szerint vándorkiállítás formájában a megyeszékhelyeken megtekinthető lesz az anyag.

[origo]