Vágólapra másolva!
Amikor csütörtökön a rövid pihenőt követően első ízben találkozott az NB I B-s Előre FC labdarúgócsapata, még senki sem gondolta, hogy kétnapos alapozó munka után váratlan fordulatok következnek be a viharsarki klub életében. Vágó Attilának, a tavaly ősszel munkába állt vezetőedzőnek ugyan a napokban, egész pontosan június 30-án lejárt a szerződése, ám két napja vele kezdték meg az alapozó munkát a lila-fehérek. Keddtől azonban Dajka László veszi át a karmesteri pálcát Békéscsabán, miután kétéves szerződést kötöttek vele.

A váratlan fordulatról Annus Vince, az Előre FC Békéscsaba ügyvezetője adott felvilágosítást: "Két és fél évtizedig az első osztály egyik meghatározó csapata volt a Békéscsaba, ám egy idő óta a második vonal keserű kenyerét eszi. Ennek fő oka elsősorban az anyagi háttér meggyengülése volt. Időközben a csabai labdarúgóklub is kft-vé alakult és új tulajdonosi kör működteti, de az első osztályhoz szükséges anyagiak továbbra sem voltak meg, csak a vágy, hogy ismét NB I-es csapata legyen a városnak. A jelenlegi tulajdonosok ezért régóta keresték az újabb tőke bevonására a lehetőséget, s néhány hónap óta egy budapesti befektető csoportot képviselő vezetővel, Kovách Attilával tárgyaltak. Az új befektetők Dajka Lászlóval tudják elképzelni a munkát, ezért kétéves szerződést kötött a klub az edzővel, aki a BKV Előrétől teszi át székhelyét Békéscsabára. Kedden érkezik a városba, hogy átvegye a csapatot."

- Ezek szerint új cél, az NB I elérése fogalmazódik meg a városban?
- Minden bizonnyal. Ehhez azonban a csapatot is meg kell erősíteni, amiről meg is kezdődtek a tárgyalások. De nemcsak az NB I-re gondol a kibővített tulajdonosi kör, hanem az utánpótláshelyzet javításán is. Vagyis egy hosszú távú együttműködésről van szó esetünkben.

- Mi lesz Vágó Attila sorsa?
- Erről nem tudok mit mondani. Egy tény: Vágó Attilának június 30-án lejárt a szerződése a klubbal, amit eddig nem hosszabbított meg vele senki. De az is tény, a tulajdonosok már korábban is közölték vele, ha változás áll be az Előre FC Kft. tulajdonosi körében, nem biztos, hogy vezetőedzőként kap lehetőséget Békéscsabán.

Vetési Péter