Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a győztesnek mindent szabad. Azt követően, hogy a horvát Goran Ivanisevic megnyerte a wimbledoni tenisztorna férfi egyesét, majd diadalittasan bevonult Splitbe, kijelentette: nagy álma, hogy a következő szezonban a Hajduk labdarúgócsapatának igazolt játékosa legyen. Ez az álma megvalósult, így elvileg nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen a Ferencváros elleni BL-selejtező mérkőzésen.

A spliti "utcabál" során Ivanisevic találkozott a Hajduk Split elnökével, Branko Grgiccsel, aki tiszteletbeli szerződést ajánlott a teniszezőnek. "Gondolkodás nélkül aláírtam a szerződést", mondta a bajnok.

"Miután Wimbledonban nyertem, a másik álmom is valóra válhat. A szezon végén még a szurkolókkal együtt ünnepeltem kedvenceim bajnoki címét, most pedig lehetőségem adódik, hogy velük játsszak. Amikor kissrác voltam, minden edzésre elmentem."

Nem tudni, mennyi igaz a hírekből, de állítólag Grgic és a Hajduk edzője, Nenad Gracan megegyeztek, hogy Ivanisevic tíz perc erejéig beszállhat a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is.

Goran vágya ennél kisebb: "A BL túl fontos a Hajduknak. Én csak arra vágyom, hogy a Dinamo Zagreb ellen az utolsó három percben pályára léphessek. Minden évben ez a mérkőzés a legfontosabb, boldog lennék, ha részese lehetnék egyszer belülről is."

Pincési László

(SZTÁR Sport)