Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur csatára, Szerhij Rebrov szerint klubja sikertelen kísérletet tett a szintén ukrán Andrij Sevcsenko megszerzésére az AC Milantól. Rebrov elmondta, hogy a Tottenham ügyvezetője kész 30 millió font körüli összeget áldozni Sevcsenko megszerzésére. Silvio Berlusconi, a Milan elnöke megkérdezte csatárát, hajlandó lenne-e e klubcserére, de az kijelentette, szeretné kitölteni a szerződése idejét a Milannál.

Rebrov - aki a kilencvenes években a Dinamo Kijevben is együtt játszott Sevcsenkóval - úgy véli, válogatottbeli csatártársa döntését nem nehéz megérteni, mert a Milan az egyike a legjobb olasz együtteseknek. A Tottenham játékosa hozzátette, Sevcsenko jövőre akár felül is vizsgálhatja döntését, amennyiben az angol klub kijut az európai kupaporondra. "Ha a Tottenham kijutna a Bajnokok Ligájába, az alap lehetne az újabb kapcsolatfelvételre, no és arra, hogy Andrijjal ismét együtt futballozhassak" - nyilatkozta Rebrov.

Rebrov menedzsere az a Varga Sándor, aki magánemberként jó kapcsolatot ápol Sevcsenkóval is. Nem lehet véletlen Rebrov szerepe sem: Sevcsenko ugyanis bő egy hónappal ezelőtt találkozott Milánóban Varga Sándorral, s elpanaszolta, hogy ukránként nagyon nehéz beilleszkednie az olasz környezetbe, legalábbis ami a fizetési hierarchiát illeti. Andrij elmondása szerint tizedik a fizetési listán. Nem kizárt, hogy a minden hájjal megkent menedzser próbálkozott - pestiesen szólva megkóstolta - Rebrovon keresztül. Ha az átigazolás nem is jött össze, vélhetően Sevcsenko fizetését megemelték Milánóban...

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)