Vágólapra másolva!
Visszavágott a Magyar Kupa döntőjében elszenvedett 5-2-es vereségért a Videoton gárdája a DVSC együttesének. A labdarúgó NB I második fordulójában a vendég székesfehérváriak - Bekő bombagóljával - 1-0-ra nyertek a Loki ellen.

NB I, 2. forduló
DVSC - Videoton 0-1 (0-1)
Debrecen, 5500 néző
vezette: Szabó Zs.
DVSC: Balogh J. - Kovács N., Plókai, Kuttor, Hanák (Bernáth, 57.) - Böőr, Vadicska (Berecz, 76.), Ulveczki (Szabó II Zs., 57.), Szatmári - Bajzát, Tiber
Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Vilotic, Szalay - Csató, Bekő (Kovács B., 78.), Komódi, Szlezák - Terjék (Leo, 64.), Hamar (Usvat, 66.)
gól: Bekő (8.)
sárga lap: Csató (24.), Hamar (32.), Vadicska (54.), Plókai (66.), Bajzát (92.), Pomper (92.).

2. perc: Szatmári szerzett labdát a vendégek térfelének közepén, majd a jobb oldalon Böőrt hozta játékba, a középpályás 15 méterről, kissé kisodródva mellé lőtt.

8. perc: Megszerezte a vezetést a Videoton. Komódi visszagurított Bekőnek, aki 17 méterről kapásból bal külsővel védhetetlenül bombázott a DVSC kapujának bal felső sarkába (0-1).

23. perc: Böőr került helyzetbe, 7 méterről leadott lövésébe azonban az utolsó pillanatban Pomper belelépett.

36. perc: Tiber kapott jó átadást, betört a tizenhatosra, ám addig-addig cselezgetett, amíg szerelték a védők.

41. perc: Bekő végzett el szabadrúgást 24 méterre a debreceniek kapujától, Balogh a léc alól tolta szögletre a labdát. A pontrúgásból ismét Bekő előtt adódott lehetőség, a középpályás 3 méterről fölé fejelt.

45. perc: Pomper a jobb oldalról ívelt középre egy szabadrúgást, középen megint csak Bekő fejelhetett, Balogh bravúrral hárított.

48. perc: Kuttor 28 méterről célozta meg a Videoton kapuját, Végh hatalmas védéssel tisztázott.

51. perc: Plókai 30 méterről próbálkozott, Végh ismét a helyén volt, és látványos mozdulattal ütötte ki a bal felső sarokba tartó labdát.

70. perc: Szalay kapott jó indítást a jobb szélen, kicselezte a kifutó Baloghot is, keresztbe ívelése viszont hosszú volt a túloldalon érkező társaknak.

82. perc: Komódi egyedül törhetett kapura, akár az ötösig is vihette volna a labdát, ehelyett 16 méterről lövésre szánta el magát, Balogh bravúrral hárított.

A korán rúgott vendéggól megadta a mérkőzés alaphangját, a hazaiak támadgattak, a Videoton pedig kontrákkal próbált helyzetbe kerülni. Megjegyzendő: Bekő gyönyörű gólja méltán pályázhat a forduló legszebb találata elismerésre. A mérkőzés jelentős részében hiába birtokolta többet a labdát a hazai együttes, a székesfehérváriak ellenakciói veszélyesek voltak, és amennyiben jobban koncentrál Várhidi Péter csapata, akár több gólt is lőhetett volna. A Vidi szervezettebben, ötletesebben futballozott, a DVSC középpályásai viszont rossz napot fogtak ki, nem tudták kellőképpen támogatni a csatárokat, akiket jól őriztek Pomperék. A találkozó összképe alapján teljesen megérdemelt vendégsiker született az egyébként nem túl magas színvonalú, de küzdelmes mérkőzésen.

Pajkos János: - A korán kapott gól után jól védekezett a Videoton, mi pedig nem ennek nem találtuk az ellenszerét. Ettől függetlenül a döntetlen reálisabb lett volna.

Várhidi Péter: - Fegyelmezett, egységes játékunkkal megérdemelten nyertünk. Ennek a három pontnak igen növeli az értékét, hogy szerintem Debrecenben, ebben az esztendőben nem sok csapat tud majd győzni.

Korábban az [origo]-ban:

Vasast vert és vezet ZTE

Takács Tibor