Társoldalunk:

A hét végén rajtol a Bundesliga

A hét végi Bundesliga-rajt előtt a német fogadóirodák közzétették esélyeiket, amelyek alapján a német labdarúgó-bajnokság legnagyobb esélyesének a Bayern Münchent tartják. Nem véletlen, hiszen a bajor csapat közel 44 millió márkát költött a csapat megerősítésére.

A fogadóirodák szerint a bajnokság esélyese a Bayern München (16:10), utána a Borussia Dortmund (45:10), a Bayer Leverkusen (70:10) és a Hertha BSC (120:10) a favorit.

A bajor csapat költött a legtöbbet erősítésre. A távozó Patrik Anderssonért (Barcelona, 15 mill. DM) és Michael Wiesingerért (1860 München, 1,5) 16,5 millió márkát zsebelt be a klub, ám a kiadások elérték a 44 milliót.

Érkezett a guineai Pablo Thiam (Stuttgart, ingyen), a perui Claudio Pizzarro (Bremen, 16), a horvát Niko Kovac (Hamburg, 11) és honfitársa, Robert Kovac (Leverkusen, 16,7).

A nagy vetélytárs Borussia Dortmund 6 millióért eladta Christian Nerlingert a skót Rangersnek, a holland Alfred Nijhuis ingyen Karlsruhéba távozott, míg Teddy de Beer befejezte a játékot. Helyükre 36,5 millió márkáért igazolt klub. Jött a cseh Jan Koller (Anderlecht, 21), a brazil Marcio Amoroso (Parma, 15,5 millióért plusz Evanilsonért) és a marokkói Ahmed Madouni (Montpellier, ingyen).

A Bayern Leverkusenből a már említett Robert Kovacon kívül távozott a svájci Pascal Zuberbühler (Aarau, ingyen), a brazil Robson Ponte (Wolfsburg, kölcsönbe), valamint Andreas Neuendorf (Hertha, ingyen) és Jörg Reeb (Köln, ingyen). A lengyel kapus, Adam Matysek sorsa még bizonytalan.

Közel 24 millió márkáért érkezett a magyar származású Zoltan Sebescen (Wolfsburg, 12 millió), Micheal Zepek (Karlsruhe, 1,8), Hans-Jörg Butt (Hamburg, ingyen), valamint az osztrák Emanuel Pogatetz (SC Kärnten, 2) és a török Yildiray Bastürk (Bochum, 7).

Jürgen Röber néhány hete kijelentette: csapata, a Hertha BSC bajnoki esélyes. Sokan megmosolyogták a szakembert, erre a csapat megnyerte a Ligakupát, ráadásul úgy, hogy a Leverkusen, a Bayern München és a Schalke is behódolt Királyéknak. A csapatból távozott Kai Michalke (Nürnberg, 1,5), Rui Marques (Stuttgart, 1,1), Anthony Sanneh (Nürnberg, ingyen), Benjamin Kohler (Duisburg, kölcsön) és Sixtein Veit (Besiktas, ingyen).

A több mint 30 milliós kiadásból viszont érkezett két brazil, Marcelinho (Gremio, 14) és Roberto Pinto (Stuttgart, ingyen), a belga Bart Goor (Anderlecht, 12,5), a macedón Nderim Nedzipi (Szloga Jugomagnat, 0,7), Denis Lapaczinski (Reutlingen, 4,5) és Andreas Neuendorf (Leverkusen, ingyen).

Pincési László

SZTÁR Sport

Ajánlat:

Bundesliga

Korábban:

Megtalálta kapusát a Mönchengladbach