Vágólapra másolva!
Kártérítést követel a Rapid Bucuresti labdarúgócsapata a Kispest-Honvédtól kudarcba fulladt magyarországi edzőtáborozása miatt - közölte a keddi román sajtó. A román újságokat már napok óta foglalkoztatja, hogy a bukaresti vasutascsapat a tervezett tíz nap helyett két nap után "elmenekült" Magyarországról. A Rapid vezetői bejelentették, hogy amikor a Honvéd megvásárolta a klubtól Marius Sasut, a játékos ellenértékének része volt egy tíznapos budapesti edzőtáborozás is.

A román csapat az elmúlt héten érkezett meg Budapestre, ahol - a vezetők beszámolói szerint - kellemetlen meglepetések várták őket. A játékosokat először egy olyan szállodában helyezték el a Keleti pályaudvar közelében, ahol nemcsak a nagy vonatforgalom miatt nem lehetett pihenni, hanem azért sem, mert a környékbeli prostituáltak oda vitték klienseiket. A labdarúgók panaszai nyomán a magyarok egy másik, Budapest környéki szállodába vitték át a vendégeket, de a körülmények ott sem bizonyultak megfelelőnek: nem akadt légkondicionálás, rövidek voltak az ágyak, amelyeket csótányokkal kellett megosztozni.

A Rapid ezek után tovább már nem próbálkozott: csomagolt és hazautazott Bukarestbe. Cristian Costache, a klub szóvivője a keddi román lapokban megjelent nyilatkozatában közölte, hogy kártérítést követelnek a Kispest-Honvédtól. Az összeg nagyságát nem jelölte meg, de a benyújtott számla az elmaradt nyolc napról szól majd. A román sajtó szerint nem sokkal korábban hasonlóan balszerencsés edzőtáborozáson vett részt az FMC Bacau együttese Győrött.

Koncz László, a Kispest-Honvéd egyik tulajdonosa érdeklődésünkre ekképp reagált a vádakra: - "Elöljáróban annyit, hogy nem lett volna szabad belemennünk abba, hogy itt edzőtáborozzon a Rapid. Először is azért, mert mindössze tízezer dollárt szántak a tíznapos itt-tartózkodásra, amiből szinte lehetetlen magas színvonalon vendégül látni egy harmincfős küldöttséget. Másodszor: a népligeti edzőtábornál ideálisabbat Magyarországon nehéz találni, ami korábban pompásan megfelelt a magyar labdarúgó-válogatottnak és más neves, külföldi együttesnek is, csak éppen a bukaresti Rapidnak nem. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a Rapid Bukarestben olyan körülmények között készülhet klubszinten, amiről magyar csapatok csak álmodhatnak. Ezért nem is értettem, miért erőltetik a magyarországi edzőtáborozást. Talán spórolni akartak, hiszen a tízezer dolláros költséget egy centtel sem emelték volna."

Varga Sándor, a kispestiek klubigazgatója Koncz László szavaihoz a következőket fűzte hozzá: - "Csótányokról meg prostituáltakról nekem semmit sem mondtak a románok. Először az FTC népligeti szállójában laktak, utána a Hotel Olimpiában, mindenki döntse el maga, hogy mennyire biztosítottunk számukra megfelelő körülményeket."

A klubigazgató arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy a bukarestiek sikertelen budapesti edzőtáborozása után mennyivel kell többet fizetni Marius Sasuért. Szerény számításaink szerint az összeg a Koncz úr által említett tízezer dollár és a kétnapos itt-tartózkodás után nyolcezer dollárral emelkedhet, feltéve, ha a Rapid vezetői a csótányokat és a ledér hölgyek folyosói "menetelését" nem számolják fel a kispestieknek.