Vágólapra másolva!
Visszahívja a nagy öregeket, közelmúltbeli csapattársait a román válogatottba Georghe Hagi, az új szövetségi kapitány. A román futball-legenda azt tartja ugyanis, hogy a labdarúgásban nem elsősorban a kor, hanem a játéktudás számít, és a közönség is inkább kíváncsi a jó eredményeket hozó nagy egyéniségekre, mint a szenvedve győző újoncokra.

Nincs új a nap alatt. Ha egy futballedző túlságosan sok fiatalt állít csapatába, s mellőzi a tekintélyt szerzett idősebbeket, azért kritizálják a vereségek után, ha pedig a rutinos labdarúgóival bukik el, az a baj. Világbajnoki selejtezőbeli csoportellenfelünk - sajnos már nem írhatjuk, hogy riválisunk, mert gyakorlatilag kiestünk - új szövetségi kapitánya, a nemzeti hős, az aktív játéktól nemrég visszavonult Gheorghe Hagi például azt tartja, hogy nem az ifjúi hév, hanem a rutin a fontosabb.

Át is akarja alakítani Románia válogatottját, mégpedig íziben. Úgy véli, Bölöni László többek között azért nem tudott igazán népszerű lenni a csapatával, mert sok ismeretlen, vagy kevésbé népszerű játékosa volt, s ugyan jól haladt a vb-döntő felé, ám csak gürcölés és görcsölés után, holott a közönség játékot és látványt vár.

Bár a vb-döntő felé vezető úton még el is csúszhat a román válogatott, a szövetség azért mégis úgy készíti jövő évi terveit, mintha utaznának világbajnokságra. A Bölöni László lemondása utáni vitás kérdést is ennek szellemében akarják lezárni. Mint ismert, a szövetség 150 ezer dollárt követel az exkapitánytól, akinek klubja, a Sporting Lisboa viszont azt ajánlja, hogy egyhetes edzőtáborozáson látja vendégül a román válogatottat jövő január végén. A csapat egy nemzetközi tornán is részt venne Portugália, Csehország és Dél-Afrika társaságában. A torna kiváló felkészülést jelenthetne a világbajnokságra, ráadásul a romániai tévéjogdíj Hagi válogatottját illetné.

Ajánlat

Román Labdarúgó Szövetség