Társoldalunk:

Franciaországban is buktával kezdett a címvédő

A francia labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában a címvédő Nantes kétgólos vereséget szenvedett a Girondins Bordeaux ottthonában. A trónkövetelő PSG-ben a brazil Ronaldinho augusztus végén játszhat először.

A házigazdák legjobbja Pedro Pauleta volt: a portugál futballista szerezte az első gólt, a második találat pedig az ő beadásából született. A helyzetek alapján a Bordeaux nagyobb különbséggel is győzhetett volna.

Girondins Bordeaux - Nantes 2-0 (2-0)
Bordeaux, 35 000 néző 
gól: Pauleta (25.), Miranda (41.)

Ronaldinho, a Paris St. Germain brazil labdarúgója legkorábban augusztus végén léphet pályára új csapatában. A futballista egyelőre azért nem játszhat, mert a párizsi klub nem tudott megegyezni a Gremióval - Ronaldinho előző munkaadójával - az átigazolási díjban. A párizsiak 2 millió dollárt kínáltak érte, a brazil egyesület 37,4 millióra tart igényt. Az üggyel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) augusztus 15-én foglalkozik.

"Nem értem, hogy miért a teljesen vétlen játékost büntetik azért, mert a vezetők nem tudnak egymással megegyezni az árában - mondta Luis Fernandez, a Paris St. Germain vezetőedzője. "Ronaldinho becsületesen végigcsinálta a felkészülést, most mégis a lelátóra kényszerítik. Ha a felek nem fogadják majd el a FIFA döntését, akkor fellebbeznek és még tovább húzódik ez a kellemetlen ügy.

Korábban: 
Hétvégi fociprogram
Visszavágásra készülnek a francia nagycsapatok