Vágólapra másolva!
Ottmar Hitzfeld, a Bayern München vezetőedzője cáfolta, hogy ő követné a 2002-ben visszavonuló Sir Alex Fergusont a Manchester United menedzseri posztján. A Borussia Dortmundot, majd a Bayern Münchent is BL-győzelemig vezető német tréner kijelentette: mindenképpen kitölti 2005-ig érvényes szerződését a bajor szuperklubnál.

Ottmar Hitzfeld
Fotó: Reuters
Hitzfeld lehűti a United-híveket
Manchesterrel

Amikor bizonyossá vált, hogy Fergusont nem lehet meggyőzni a folytatásról, a United elöljárói elkezdték feltérképezni a lehetséges utódok körét. Bár puhatolózó megbeszélések során több neves edző személye is felmerült Sir Alex követőjeként, a szóba került jelöltek legnevesebbike kétségkívül a rendkívül eredményes német szakember volt, aki azonban azonnal közölte: nem vállalja el a megtisztelő megbízást.

"Rendkívüli megtiszteltetés, hogy a manchesteriek rám gondoltak, mint Alex Ferguson utódjára, azonban mindenképpen kitöltöm 2005-ig szóló szerződésemet a Bayernnél" - mondta Hitzfeld. A nagyszerű edző és a Bayern egymáshoz való ragaszkodása kölcsönös, hiszen néhány hónappal ezelőtt Franz Beckenbauer, a bajor klub elnöke élete végéig szóló szerződést ajánlott fel Hitzfeldnek.

Mivel Arsene Wenger két évre szóló szerződést köt a szezon kezdete előtt klubjával, az Arsenallal, így három főre csökken a MU menedzseri posztjára esélyes jelöltek száma. A hírek szerint Fabio Capello, Martin O'Neill, illetve David O'Leary közül kerülhet ki a United új edzője. Capello olasz bajnokságot nyert a Rómával, O'Neill a skót ligában végzett élen a Celtic-kel, míg O'Leary a BL legjobb négy csapata vezette a rendkívül fiatal leedsi együttest. Bármelyikük is veszi át jövő nyáron Ferguson helyét, biztosan jó kezekbe kerülnek a vörös ördögök.

Korábban: