Vágólapra másolva!
Valami nagyon nem stimmel a Fradi állítólagos új igazolása, a szlovák Tibor Jancula körül. A csatár állítólag ugyan már aláírt a zöld-fehérekhez, sőt, a játékengedélye is megérkezett, ám ennek ellenére a nemzetközi sajtóban továbbra is a ciprusi Olympiakosz Nicosia futballistájaként írnak róla.

A ciprusi egyesület lesz a Dunaferr ellenfele az UEFA-kupában, és Aphrodité-szigetén még július elején örömmel számoltak be arról, hogy a klub tovább erősödött, mivel megszerezte a Slovan Bratislava csatárát, Tibor Janculát. A szigetország legjelentősebb internetes portálja, a cypria.com részletesen megírta, hogy Jancula korábban milyen klubokban szerepelt, így szó sem lehet arról, hogy netalántán összekeverték volna az öccsével, Martínnal.

Körülbelül egy héttel később arról lehetett olvasni ugyanezen az oldalon, hogy az olaszországi edzőtárorban Jancula biztatóan mozgott, és minden bizonnyal nagy erősítés lesz az Olympiakosz számára. Ezt követően azonban elmaradtak a vele kapcsolatos hírek, így azt gondolhatták az olvasók, hogy a csatár esetleg meggondolta magát, távozott Ciprusról, és valóban a Fradihoz igazolt (ami nem lenne meglepetés vele kapcsolatban, hiszen a magyar lapok is beszámoltak arról, hogy maga sem tudta, hová írjon alá), de szombaton robbant a bomba.

Miközben Jancula elméletben a Fradi kispadján ült az Újpest ellen, a hírügynökségek szerint az Olympiakosznál is hasonló szerepkör jutott neki, sőt, még reklamált is emiatt. Egy tegnapi keltezésű hír szerint ugyanis Jancula felháborodott azon, hogy az Olympiakosz edzője, Szvetozar Szapuric csak csereként számít rá, mivel ő a negyedik EU-n kívüli idegenlégiós a klubnál. Felmerül tehát a kérdés: most akkor az Olympiakoszt vagy a Ferencvárost verte át valaki, vagy esetleg két Tibor Jancula is létezik?

Korábban az [origo]-ban:

Újoncokkal bizonyíthat a Fradi
Messziről jött játékos... - légiósok a magyar foci élvonalában