Vágólapra másolva!
Tíz év után ismét saját stadiont szeretne az angol másodosztályú Wimbledon labdarúgócsapata, amely az egyetlen olyan profi együttes a szigetországban, amelynek nincs állandó otthona. A tervek szerint a klub a Londontól 80 km-re északra található Milton Keynesbe költözik.

A klub 1992-ben került az élvonalba (2000-ben pedig búcsúzott), de már egy évvel korábban elhagyta otthonát, a Plough Lane-t, és a Crystal Palace albérlőjeként a Selhurst Parkban fogadta ellenfeleit. "A túlélés a cél. A csapat tíz éve otthontalan, és állandó pálya nélkül zord jövő elé nézünk" - mondta Charles Koppel, a Wimbledon FC elnöke, aki megállapodást kötött egy befektetői csoporttal, amely vállalta egy új, 28 ezer férőhelyes stadion felépítését. "Ha minden jól megy, akkor a 2003/2004-es idényt már a saját pályánkon kezdhetjük meg. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a szurkolóink egy része nem örül annak, hogy elhagyjuk Londont. Ugyanakkor nem szándékozunk nevet és klubszíneket váltani."

Lawrence Lowne, a Wimbledon egyik törzsszurkolója nem látja ennyire fényesen a jövőt: "Az emberek nem sokáig fognak utazgatni London és Milton Keynes között. Nem lehet elfelejteni a hagyományokat. A Selhurst Parkban már otthon éreztük magunkat. A futball szerintünk nem csak fontmilliókból áll. Ez a játék a tradíciókra épül, szórakozást nyújt a családoknak, akik hétvégén együtt mennek kedvenc csapatuk mérkőzéseire."

A Wimbledon 1977-ben szerepelt először a Premier League-ben, 1988-ban pedig elnyerte az FA Kupát.