Vágólapra másolva!
Százmillió forintos tőkeinjekcióval segíti a Fradit a Fotex Rt., amely 80 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Ferencvárost működtető labdarúgó kft.-ben.

"Minden akadály elhárult, így végre csütörtökön aláírhattuk a társasági szerződést a Fotex Rt.-vel" - mondta Furulyás János, a Ferencváros elnöke. Így már hivatalosan is az rt. a Ferencváros labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa. Az ügyvezető igazgató továbbra is Szeiler József, ugyanakkor megválasztották a felügyelőbizottságot.

Furulyás János azt is hozzáfűzte, hogy Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke bejelentette: százmillió forintos tőkeemelést hajt végre. Az új tulajdonos tisztában van azzal, hogy a pénzből már nem tudnak játékost igazolni, de úgy tartja, ne legyenek napi filléres gondjai a csapatnak.

Egyébként, mint írtuk, a 2,4 milliárd forintos vételár első része, 600 millió forint augusztus 1-jén már megérkezett a Ferencváros számlájára, s a klub vezetői megkezdték az adósságok törlesztését. Elsők között a klub átutalta a labdarúgó kft.-nek azt az 50 millió forintot, amelyet az év elején vett kölcsön tőle. A játékosok is fellélegezhetnek, hiszen várhatóan már a jövő héten megkapják elmaradt júniusi, júliusi fizetésüket és hozzájuthatnak a bajnoki címért járó prémiumhoz is.

Hogy az új tulajdonos mennyire komolyan gondolja a Ferencváros felvirágoztatását, azt az is jelzi, hogy már tegnap tárgyalásokat kezdtek külföldi labdarúgókkal, akiket a télen szeretnének szerződtetni.

Burkovits Ferenc