Vágólapra másolva!
Valószínűleg minden futballista álma, hogy klubja történetének egyik legfontosabb mérkőzésén egy esélyesebbnek tartott ellenféllel szemben az utolsó percekben győztes gólt szerezzen. Nos, a dán FC Köbenhavn csatárának, Heine Fernandeznek sikerült valóra váltania ezt az álmot, hiszen a Lazio ellen nem sokkal a BL-selejtező vége előtt győzelmet érő találatot ért el.

Beérett Heine munkájának gyümölcse

Abban a klubban is tovább folytatta a gólgyártást, legjobb szezonja az 1993-94-es volt, amikor 12-szer volt eredményes, és csapatával bajnoki címet nyert. Noha a pontvadászatban szinte minden idényben tíz gól felett termelt, és a nemzetközi porondon is rendre eredményes volt, a válogatottba mégsem tudott bekerülni. Egészen 1998-ig viselte a Silkeborg mezét, majd visszatért a Viborgba, amely akkor jutott fel ismét az élvonalba. Fernandezre nem lehetett panasz, hiszen az 1998-99-es bajnokságban 23-szor vette be az ellenfelek kapuját, és ezzel gólkirályi címet szerzett Dániában. Később azonban összekülönbözött a csapat edzőjével, Kim Poulsennel, leginkább azt nehezményezte, hogy a szakvezető a 2000-es kupadöntőben lecserélte őt.

Az előző szezont még a Viborgban kezdte, de februárban felbontották a szerződését, és így az FC Köbenhavnhoz került. Ez jó választás volt, mert Fernandez ismét bajnoki címet szerzett, és most a Lazio ellen is megmutatta, hogy még mindig nagyon érzi a kaput. Gólját egy kapu előtti kavarodást követően szerezte, és az sem zavarta, hogy akkor már egy turbánnal a fején játszott, mivel az olaszok védője, Sinisa Mihajlovic korábban belekönyökölt az arcába.

Korábban:

A nap játékosa: Jon Harley (Fulham FC)