Vágólapra másolva!
A debreceniek végig irányították az UEFA Kupa selejtezőjét és megrédemelten nyertek. A második játékrészt kétgólos vezetése után érthetetlenül visszafogottan kezdte a magyar csapat és csak az utolsó negyed órában nyújtott olyan teljesítményt, mint az első félidőben.

UEFA Kupa-selejtező, 1. mérkőzés:
Debrecen - Otaci (moldáv) 3-0 (2-0)
Debrecen, 3500 néző, V: Borovilosz (görög)
Debrecen: Balogh - Kovács (Sketiani, 70.), Kuttor, Aleksic, Hanák - Böőr, Majoros (Bernáth, 65.), Ulveczki (Plókai, 80.), Szatmári - Bajzát, Tiber
Otaci: Sobescsakov - Pidhajetski, Kovalkov, Lascsenkov, Lupasco - Maljitskij, Arabadzij (Tcaciuc, 57.), Grosev, Kopistjanskij - Smakov, Blajco
gól: Bajzát (25.), Ulveczki (36.), Tiber (83.)
kiállítva: Lascsenkov (83.)
sárga lap: Bajzát (26.), Kovács (67.), illetve Lupasco (22.), Arabadzij (30.), Lascsenkov (56., 83.)

8. perc: Szabadrúgást végezhettek el a vendégek, a bal oldali beívelésnél a hazai védők elméláztak, a jó ütemben felugró Blajco pedig centiméterekkel fejelt a bal sarok mellé.

12. perc: Szatmári adott be a bal szélről, Bajzát 8 méterről kapásból lőtt, a középre tartó lövést biztosan védte a moldáv kapus.

20. perc: Ulveczki hozta helyzetbe Tibert, a csatár már csak a kapussal állt szemben, megnézhette, hova lövi a labdát, végül 10 méterről a jobb alsó sarkot választotta, Sobescsakov azonban parádés vetődéssel hárított.

25. perc: Megszerezte a vezetést a Loki. Rossz kapuskirúgást követően Majoros egyből visszafejelte a labdát, amellyel Bajzát iramodott meg a baloldalon, majd 14 méterről kissé kisodródva hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0).

36. perc: Növelte előnyét a DVSC. Ulveczki 23 méterről ballal a jobb alsó sarokba csavart (2-0).

63. perc: Szépítési lehetőséget puskázott el az Otaci. Blajcot ugratták ki a leshatáron, a támadó már csak Baloghgal állt szemben, 10 méterről félmagasan lőtt, a kapus bravúrral mentett.

79. perc: Szatmári cselezte be magát a vendégek tizenhatosára, ám 7 méterről a kimozduló hálóőrt találta el.

83. perc: Tíz főre fogyatkozott a vendég együttes. Lascsenkov a középpályán visszahúzta Bajzátot, amiért megkapta második sárga lapját, majd pedig a pirosat is.

84. perc: Gólra váltották az emberelőnyt a debreceniek. Bernáth adott be a jobb szélről, a középen érkező Tiber pedig közelről a hálóba fejelte a labdát (3-0).

Egyáltalán nem kezdett megilletődötten a moldáv gárda, sőt az első helyzetet a vendégek alakították ki. A debreceniek az első húsz percben kevés veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára, játékuk az elmúlt hetek bajnoki produkcióját idézte. A folytatásban aztán fölénybe került Pajkos János csapata, a mezőnyben továbbra is jól adogató Otaci egy hatalmas védelmi hibából kapta az első gólt, majd nem sokkal később jött az újabb találat. Megjegyzendő, hogy a szurkolók szívébe hamar belopta magát a sokszoros szlovák válogatott Jozef Majoros, aki tétmérkőzésen most játszott először a Debrecen színeiben. A futballista minden megmozdulásán látszott, hogy ő ezt a játékot egy teljesen más dimenzióban játssza, mint a többiek.

Szünet után az addig sem túl magas színvonalú mérkőzés nívója tovább esett, a moldávok csak ritkán állították nehéz feladat elé a Loki védelmét, de ugyanez elmondható a DVSC csatáraira is. A hajrában a piros-fehérek összekapták magukat, vezettek néhány formás támadást, ezek egyikéből született meg a harmadik gól. Megérdemelt debreceni siker született, ám abban azért egyetértettek a szurkolók: ez a teljesítmény a hét végi, Zalaegerszeg elleni hazai mérkőzésen még az egy ponthoz is kevés lesz.

Pajkos János: - "Végig mi irányítottunk, de a helyzeteinkből csak keveset használtunk ki. A 3-0-s végeredmény az ellenfélre nézve hízelgő, szerintem ez az előny elegendő lesz a továbbjutáshoz."

Anatol Tyeszlev: - "Nehéz meccs volt, egy jó csapat ellen. A DVSC kihasználta a lehetőségeit, nekünk kevés helyzetünk volt, de nem tudtunk élni velük. A debreceniek erősebbek, gyorsabbak voltak."

Takács Tibor

Korábban:
A moldávok nem félnek a Lokitól
Ikszelt a Dunaferr Cipruson