Vágólapra másolva!
Igen, de nem a papa, az MLSZ korábbi - hét éven keresztül regnáló - elnöke, a Kábelgyár igazgatója, hanem fia, ifjabb Laczkó Mihály, az újpesti kötődésű vendéglátós-közgazdász, az UTE labdarúgó-szakosztály egykori elnökségi tagja, az UTE pólósainak valamikori szakosztályelnöke szerezte meg hétfőn a hivatalos FIFA-licencet, s lett ezzel "FIFA player agent". Jelen pillanatban ketten működnek hazánkban ezzel az igazolvánnyal: a másik Simon János.

A FIFA-menedzserség szükséges és elégséges feltétele ma már a következő: rendelkezzék az illető menedzseri felelősségbiztosítással. (A korábban szükséges 200 000 svájci frank kaució már nem követelmény, ezt hivatott helyettesíteni a felelősségbiztosítás, amely az ügyletek közben fellépő bármiféle káresetre, inkorrektségre fedezetet nyújt.) A biztosítás megkötéséig Németországig kellett menni, végül aztán az OTP is vállalta, évi félmillió forintos biztosítási daj fejében - ezért 15 játékosra állja a rizikót a biztosító.

A Pannon Player Agency LLC. Vezérigazgatója ifj. Laczkó Mihály, társa - egyben az igazgató - Veréb József, a fő tevékenységi körnek számító ibériai piac referense pedig egy kilencven éves, jobbára Barcelonában élő magyar úr: Csillag Imre. Szaktanácsadóként Nagy László, az UTE korábbi edzője és Czékus Lajos, az MLSZ egykori főtitkára segíti a vállalkozást, no meg a kiterjedt kapcsolatait fia ügynökségének rendelkezésére bocsátó id. Laczkó Mihály.

A Pannon Player Agency agytrösztje e közelmúltban már végigjárta Spanyolországot - a Barcelona, az Espanyol, a Real Madrid, a Rayo Vallecano, az Atlético Madrid, a Betis, a Sevilla és a Valencia voltak a vendéglátók -, de Dél-Amerika - Kolumbia és Uruguay - felé is orientálódik a vállalkozás, leginkább Csillag úr kiterjedt kapcsolatrendszerét kihasználva.
A menedzseriroda idehaza már kliensei között tudhatja Tököli Attilát (Dunaferr), Kriston Attila (FTC), Bodnár Lászlót (Dinamo Kijev) és Szabics Imrét (Graz).

Ch. Gáll András

(SZTÁR Sport)