Vágólapra másolva!
Pénteken este a Ferencváros-Videoton mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó NB I 5. fordulója. A rangadót szombaton Győrött játsszák, ahol a megtáltosodott ETO az Újpestet fogadja. Érdekes mérkőzés vár az egyetlen százszázalékos csapatra, a listavezető Zalaegerszegre is, amely az UEFA Kupa-mérkőzésen 3-0-ra nyerő Debrecen otthonába látogat.

A Ferencváros csapatában Nagy Norbert (combizomhúzódás), Zombori Zalán (csonthártyagyulladás), és Horváth Péter (térdszalag-húzódás) nem játszhat, ellenben bemutatkozhat a szlovák Tibor Jancula, akit eddig csak edzéseken tesztelt Csank János vezetőedző. A Videoton csapatában Várhidi Péter csupán a vállrándulás miatt hiányzó Szalai Tamással nem számolhat. Az utolsó fehérvári siker 1995 tavaszán született az Üllői úton, utoljára az 1996-1997-es bajnokságban szerzett pontot a Videoton (2-2). Azóta a hazaiak háromszor győztek: sorrendben 4-1, 2-0, 5-0-ra.

A magyar bajnokság rangadóját Győrött játsszák, ahol a poraiból feltámadó hazai csapat az Újpestet fogadja. A Győr három vereséggel kezdte a bajnokságot, majd Kispesten váratlanul "gurított" egy hatost. A Varga Zoltán vezetőedző által kért négy mérkőzéses türelmi idő most már végérvényesen lejárt, ennek következtében az ETO abszolút esélyesként léphet pályára. A csapatból egyedül Szanyó sérült. Újpesten nincsen eltiltott, Kisteleki István egyedül a combizomhúzódást szenvedett horvát Dejan Poljakovicsra nem számíthat. Ellenben az újonc, cseh Robert Wagnert csatasorba állíthatja.

A tavalyi 1-1-es döntetlenben bízik a Kispest csapata, amely a Hungária körútra látogat. A hazai 6-1-es vereséget úgy kommentálta a vezetőség, mint egy egyszeri kisiklást, most aztán Faragóék az MTK ellen bizonyíthatnak. Borgulya, Alex és Füzi Krisztián kisebb sérüléssel bajlódik. Az MTK-nál Madar Csaba biztosan nem szerepelhet, ellenben visszatérhet a csapatba a ZTE elleni vesztes összecsapáson hiányzó Illés és Jezdimirovics. Velük abszolút esélyes a kék-fehér gárda.

A gyenge szereplés ellenére a Loki hazai pocsék sorozata a héten végleg megszakad(hat). Az első fordulóbeli, győri sikert követően a csapat a Videotontól, majd az MTK-tól is kikapott otthon, ellenben talán a listavezető Zalaegerszeget sikerül megleckéztetni. Horváth István sérült, Kerekes eltiltás miatt nem játszhat, bemutatkozhat viszont az új szerzemény, a sokszoros szlovák válogatott Jozef Majoros, aki pótolhatja Kerekes hiányzó góljait. A ZTE csapata problémákkal küzd, hiszen Bonchis, valamint Csóka sérült, ráadásul Babati és Urbán sem egészséges. Babatinak a lágyéka, Urbánnak a dereka fáj, így debreceni játékuk kérdéses.

Pincési László

SZTÁR Sport

Az 5. forduló programja:

Péntek
FTC-Videoton 19.45
Szombat
MTK-Kispest 16.45
Győr-UTE 19.00
Vasas-Sopron 19.00
Vasárnap
DVSC-ZTE 19.00
Haladás-Dunaferr 19.45