Vágólapra másolva!
Az AC Milan együttesénél sohasem volt könnyű dolguk a fiatal játékosoknak, hiszen a rossoneriknél rendszeresen csak világklasszisokban gondolkoznak a csapat összeállításakor. A milánói együttes éppen ezért legtöbbször kölcsönadja saját nevelésű futballistáit, mint ahogyan most ezt tette Danielle Dainóval is, aki a következő szezonban az angol élvonalban szereplő Derby County játékosa lesz.

Még Milan mezben

A következő idényben kölcsönadták a Napolinak, ahol már több lehetőséget kapott, 14 alkalommal vetették be, de a nápolyi egyesülettel kiesett az élvonalból. Ennek ellenére maradt a délolasz városban, és a Serie B-ben már kihagyhatatlan volt a csapatból. 1999 nyarán vissza is hívta őt a Milan, hogy egyből kölcsönadja a Perugiának. A piros-fehéreknél nyolc élvonalbeli találkozón szerepelt (azért csak ennyin, mert egy térdsérülés miatt a fél szezont ki kellett hagynia), majd tavaly nyáron megint Milánóban kezdte az edzéseket.

Ezúttal maradt is Maldiniéknál, de az első csapathoz továbbra sem volt sok köze, a szezon végén egy Serie A-s mérkőzés került a neve mellé. Mivel továbbra sem volt sok esélye arra, hogy rendszeresen futballozhasson, ezért nem bánkódott amiatt, hogy az angol Derby County bejelentkezett érte. Annál is inkább, hiszen a Kosoknál két honfitársával is együtt játszhat: Stefano Eranióval és Fabrizio Ravanellivel.