Vágólapra másolva!
A magyar átlagnál jóval színvonalasabb, élvezetesebb mérkőzésen osztozkodtak meg a pontokon a labdarúgó NB I ötödik fordulójában a DVSC és a ZTE labdarúgói. A Debrecenben megrendezett találkozón már a félidőben kialakult az 1-1-es végeredmény.

5. perc: Egressy szerzett labdát a vendégek térfelén, majd 16 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé.

28. perc: Megszerezte a vezetést a ZTE. Kenesei végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a középre ívelt labdára többen is mozdultak, a védők elméláztak, a jó ütemben érkező Egressy pedig három méterről a hálóba passzolt (0-1).

34. perc: A debreceniek kapusa, Balogh alászaladt egy jobb oldalról belőtt szögletnek, a hosszú saroknál érkező Telek kapásból a kapufát találta telibe.

43. perc: Egyenlített a DVSC. Szatmári húzott el a bal szélen, erősen belőtt labdája egy védőről Bajzát elé pattant, aki egyet igazított rajta, majd 8 méterről a kapu közepébe bombázott (1-1).

60. perc: Radojicic 30 méterről leadott szabadrúgását Turi bravúrral hárította.

67. perc: Ismét Radojicic végezhetett el szabadrúgást, ezúttal jobb oldalról, a 16-ossal egy magaságban, a hosszú felső sarok felé csavarodó labdát Turi remek védéssel ütötte a mezőnybe.

86. perc: A találkozó legnagyobb helyzetét puskázták el a debreceniek. Majoros remek labdával ugratta ki Radojicicet, a középpályás már csak a kapussal állt szemben, megnézhette, hova lő, végül a kifutó Turit találta el.

Az első húsz perc kiegyenlített játéka után a vendég zalaegerszegiek kerültek fölénybe, és nem sokkal később megszerezték a vezetést is. A folytatásban a ZTE irányította az eseményeket, kulturált focit mutattak be a kék-fehérek, a debreceniek sokszor csak keresgélték a labdát. A félidő hajrájában egy védelmi hibát követően egyenlített az addig jobbára csak saját játékát kereső Loki.

Szünet után átvette a kezdeményezést a hazai gárda, egy teljesen más DVSC-t láthatott a közönség. Böőrék dinamikus, helyenként tetszetős futballt mutattak be, és ehhez partner volt a Zalaegerszeg is, a dunántúliak bizonyították, hogy nem véletlenül szerepelnek ilyen jól a bajnokságban. A magyar átlagtól jóval izgalmasabb, élvezetesebb és küzdelmesebb meccsen szurkolhatott a publikum, amely bár újabb gólt már nem látott, mégis elégedetten távozhatott, hiszen a pályán lévő játékosok ezúttal minden szempontból kiszolgálták a nagyérdeműt.

Pajkos János: "Jó meccset játszottunk. A második félidőben mi diktáltuk az iramot, és ha Radojicic higgadtabb, miénk lehetett volna a három pont."
Bozsik Péter: "Igazából a gólunk után kerültünk mezőnyfölénybe, majd a DVSC egyenlítő találata felhozta a hazaiakat. A támadójátékunk nem volt elég hatékony, és a végén bizony a debreceniek álltak közelebb a győzelemhez."

Debrecen-Zalaegerszeg 1-1 (1-1)
Debrecen, 6500 néző
vezette: Megyebíró
gól: Bajzát (43.), illetve Egressy (28.),
sárga lap: Majoros (6.), Kenesei (12.), illetve Molnár (87.), Csóka (88.)
Debrecen: Balogh - Kovács, Kuttor, Hanák - Bernáth, Alekszics (Szabó, 81.), Böőr, Majoros, Szatmári - Bajzát (Sketiani, 66.), Tiber (Radojicic, a szünetben)
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Telek, Csóka, Szamosi - Nagy, Molnár, Balog (Sabo, 63.), Egressy - Waltner, Kenesei (Nagy Cs., 78.)

Takács Tibor

Korábban:

Waltner-duplával robog a ZTE