Vágólapra másolva!
A rengeteg helyzetet kidolgozó Haladás megérdemelt győzelmet aratott a csütörtökön még UEFA-meccsen vitézkedő Duna-parti alakulat ellen.

Nem telt el egy perc, ám a szép számú szombathelyi közönség máris talpon volt: Juhász szólózott, majd Halmosi elé pattant a játékszer ám a korosztályos válogatott szélső lövését Petry hatalmas bravúrral, lábbal hárította. Mindez meg is adta a találkozó alaphangulatát, hiszen a folytatásban sem változott sokat a játék képe. A Haladás irányított, a Dunaferr pedig védekezett, bár meg kell vallani, hogy ezen a vasárnap estén kissé szellősre sikeredett a hátsó alakulat.

A gólszerzési lehetőségek kidolgozásában elsősorban a Filipovics-Preisinger csatárkettős járt az élen, ám a szerencsével egészen a 27. percig hadilábon álltak a zöld-fehérek. Ekkor viszont már semmit sem bíztak a véletlenre: egy Preisinger elleni szabálytalanságot követően Horváth András állt a labda mögé. A védő bombája pedig védhetetlennek bizonyult, a labda a jobb felső sarokban kötött ki (1-0). A találat a hazaiakat rázta fel jobban, sorra vezették akcióikat, és nem telt el újabb tíz perc, de Petry újfent maga mögé nyúlhatott: Fred egy kitűnő indítást még zseniálisabban vett át, Bagoly lépéshátrányba került, az egykori válogatott hálóőr pedig kiszolgáltatott helyzetben találkozott a brazil csatárral, aki ziccerhelyzetben nem is hibázott (2-0).

Még ez is kevés volt a Dunaferresek számára az ébresztőhöz, hiszen a Hali tovább rohamozott. Az, hogy több gólt nem sikerült lőniük a házigazdáknak, talán Preisinger pechszériájának volt köszönhető, lévén, hogy az egykori gólkirály, aki mellesleg remekül kezdte új csapatában a szezont, hol "luft"-ot rúgott, hol pedig a már térdelő Petry-t találta el, cirka két lépésről. Az újvárosiak erejéből csupán egy Penksa helyzetre futotta, ami szintén kimaradt, így közönségszórakoztató, vastaps-gerjesztő játékkal megérdemelten diadalmaskodott az újonc Haladás a tavalyi bajnokság ezüstérmese és a jelen egyik legjobb formájában lévő Dunaferr ellen.

S.Oliver Haladás-Dunaferr 2-0 (2-0)
Szombathely, 6500 néző
vezette: Szabó Zs.
gól: Horváth A. (28.), Fred (39.)
sárga lap: Nagy G. (55.), Preisinger (90.), illetve Bagoly (56.), Nikolov (86.), Zováth (87.)
Haladás: Takács - Nagy, Juhász, Horváth A., Leandro (Kőrösi, 94.) - Fred (Suriel, 52.), Némethy, Halmosi - Japa (Nagy L., 69.), Filipovics - Preisinger
Dunaferr: Petry - Molnár, Bagoly (Kóczián, 57.), Salamon, Kiss Gy. - Nikolov, Medics (Jäkl, 76.), Zováth, Penksa - Baranyi (Lengyel, a szünetben), Tököli

Unger Tamás