Vágólapra másolva!
Nem utazott el keretével Ljubljanába Gheorghe Hagi, a román válogatott kapitánya. Már a vasárnapi sajtótájékoztatón derékfájdalmakra panaszkodott, s mint a hétfő reggeli orvosi vizsgálaton kiderült, a veséje rakoncátlankodik.

A vizsgálat homokot és követ mutatott ki Hagi veséjében - szó sem lehetett az utazásról. A keretet a másodkapitány, Gavril Balint kísérte el a szlovén fővárosba, ahol szerdán a két ország válogatottja lép pályára barátságos mérkőzésen. Valószínű, hogy Hagi nem lesz jelen ezen a találkozón, ahol kapitányi rangban először mutatkozna be a nemzetközi porondon.

"Reménykedünk, hogy szerdáig rendbe jön, és csapata után tud utazni Ljubljanába, de ha mégsem, akkor Balint fogja irányítani a fiúkat" - idézte a román hírügynökség a szövetségi elnök, Mircea Sandu szavait, aki hozzátette, hogy a két craiovai kerettag, Viorel Domocos és Ciprian Danciu is kénytelen távol maradni társaitól, miután a vasárnap esti bajnoki találkozón mindketten lesérültek.

Míg a román válogatott - Hagival, vagy nélküle - Szlovéniával méri össze erejét, Jenei Imre, a válogatott technikai igazgatója, Kassai Adalbert, a szövetség főtitkára és Dumitru Dragomir, a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) elnöke Budapestre utazik "ellenfélmustrára", hogy megtekintse a szerdai magyar-német találkozót.

(Balla)

Korábban: