Társoldalunk:

Unalmasra sikeredett a Schalke stadionavatója

Hétfőn este Gelsenkirchenben hivatalosan is felavatták Európa jelenleg legmodernebb stadionját, az Arena AufSchalkét, amely a Schalke 04 otthona lesz a jövőben. A királykékek a megnyitóra az ősi riválist, a Borussia Dortmundot hívták meg, de a dortmundiak csak a tartalékjaikat küldték el a találkozóra, amely így meglehetősen unalmasra sikeredett.

A Schalke drukkereit nem kötötte le a nyitómérkőzés
Kohler, Evanílson, Dedé, Rosicky, Koller, Amoroso - ezek a futballisták kulcsjátékosok a BVB-ben, és nem kis szerepük van abban, hogy a sárga-feketék három forduló után százszázalékosan állnak a tabella élén. Közülük azonban senki sem lépett pályára az Arena AufSchalke megnyitóján, még egyetlen perc erejéig sem, így a rendkívül látványosra tervezett gálamérkőzés teljesen érdektelenné vált. A hazaiaknál is kihagyták néhányan a derbit, de azért ott volt a pályán például Thom, Möller vagy Agali, vagyis a gelsenkircheniek kissé komolyabban vették a három, egy félidős mérkőzésből álló torna első összecsapását. (A harmadik résztvevő az 1. FC Nürnberg csapata.) Ez persze nem véletlen, hiszen a csodálatos díszletek között 58 600 fanatikus volt kíváncsi a meccsre, amely végül nem hozott gólt. A lefújást követően diszkrét füttyszó kísérte a csapatokat, amely csak akkor csapott át örömujjongásba, amikor a Schalke játékosai kimentek a B-közép elé, hogy megköszönjék a biztatást.

Maga a stadion egyébként egészen lenyűgöző: közel hatvanezer férőhelyes, minden egyes hely fedett, sőt, természetesen az egész pályát is be lehet fedni, ami a gálamérkőzésre meg is történt. A tetőszerkezeten a világ legnagyobb kivetítője látható, amely négy, harmincöt négyzetméteres képernyőből áll. Az aréna felépítése potom 360 millió márkába került, de a befektetés hamarosan rentábilissá válik, hiszen egyrészt 40 ezer szezonbérlet kelt el, másrészt a létesítmény minden elképzelhető rendezvény lebonyolítására alkalmas. A mérkőzést követően például egy szám erejéig fellépett a német PUR nevű együttes (a germán Tátrai Band), majd pedig Lionel Ritchie adott nagy sikerű koncertet. A minitorna két mérkőzéssel ma zárul.

Schalke 04 - Borussia Dortmund 0-0
Schalke 04: Reck - Hajto (Rozgonyi 23.), Waldoch (Happe 23.), Matellán - Thon, Büskens, Vermant, Möller (Trojan 36.), Djordjevics - Agali, Mulder.
Borussia Dortmund: Laux - Öztürk, Thorwart, Madouni, Demel - Kapetanovics, Bugri, Sztevics, Krontiris - Bobic, Herrlich.

Korábban:

Továbbra is gólképtelen a Schalke