Vágólapra másolva!
Három, korábban Győrött futballozó soproni labdarúgó, Somogyi József, Csiszár Ákos és Claudiu Salagean készül a megyei rangadóra. Ezzel kapcsolatos érezéseikről, valamint a várható esélyekről érdeklődtünk tőlük. Mivel a csapat a múlt hét végén a Fáy utcában megszerezte első győzelmét, mindannyian bíznak a jó folytatásban.

- Már új vezetés van az ETO-nál, nem az, amelyik akkor volt, amikor még ott játszottam - fejtegette Somogyi József. - Ugyanúgy készülök erre a meccsre is, mint a korábbiakra, szeretnék mindent megtenni azért, hogy miénk legyen a három pont. Az ETO-ban több olyan játékos van, akikkel még együtt futballoztam. Velük most is jóban vagyok, tartjuk a kapcsolatot. A Fáy utcai győzelem után, annak tudatában, hogy végre nem kaptunk gólt, sokkal nyugodtabban, bátrabban, több önbizalommal játszhatunk, mint eddig.

- Bár két nagyon szép és sikeres szezont töltöttem Győrben, nem esik majd nehezemre az ETO ellen futballozni. Ugyanúgy teljes erőbedobással küzdök majd a győzelemért, mint bármelyik másik találkozón - mondta Csiszár Ákos, aki nyáron a bajnok Ferencvárostól érkezett a távközlésikehez. Nekem egyébként lélektanilag mindig a soproniak ellen volt nehéz futballoznom, de most szerencsére itt játszom. Úgy vélem, az, hogy a Vasast legyőztük jót tett a csapat hangulatának és bízom benne, hogy az ETO-t is megverjük.

- Úgy érzem, egy profi labdarúgónak mindig az adott klubjánál kell a legtöbbet kiadnia magából - vélekedett Claudiu Salagean, a román légiós. - A mai világban már nem számít, hol futballozott korábban az ember, így számomra a Győr elleni meccs sem lesz különleges. Az a célunk, hogy újból három pontot szerezzünk, végül is igazán jól csak a győzelem fizet.

Botár László

Korábban: