Vágólapra másolva!
Az MLSZ centenáriumára rendezett mérkőzésen egy év után visszakerült a magyar labdarúgó válogatottba a Hrutka János, a Ferencváros védője. "Rudi" néhány hónapja azzal került a bulvárlapok címoldalára, hogy mennyit is keres a Fradiban. Azóta elcsendesett a vihar, ám a tisztánlátás kedvéért az anyagiakkal kezdtük a beszélgetésünket a népszerű bekkel.

Egy Jancker-Rudi párharc a régi időkből
- Miként élte meg, hogy heteken át a milliókra rúgó havi és éves keresete is nyilvánosságra került?

- Ezáltal viszont lényegesen magasabb jövedelmi kategóriába került az Üllői úton...
- Valóban, ám amennyiben a zöldek eladnak külföldre, a teljes összeg a klubot illeti meg, s a többszörösét kapják vissza, amennyibe eddig kerültem.

- Mint volt kasiserslauterni játékost gondolom a németek elleni meccsen ismerősként üdvözölték a vendégek.
- Igen, s nekem is jólesett, hogy nem felejtettek el. Jancker például már a bemelegítés előtt üdvözölt, Kloséval pedig hosszabban elbeszélgettem, mivel őt Kaiserslauternből jól ismertem. Jó érzés volt újra a válogatottban szerepelni, kár, hogy ilyen csúnya vereség lett az ünnepből. Huszonöt percig jól játszottunk, ám ezt követően nem volt esélyünk, viszont a csapat erejét jelzi, hogy 0-4 után sem roppant össze.

- A Fradiról szólva, a bajnoki cím ellenére tavasszal mérsékelt teljesítményt nyújtott a csapat, akárcsak az új idény kezdetén, ám érdekes módon éppen a totális mélyponton, a Hajduk elleni kupameccsen kezdte magát összeszedni a társaság. Mi volt ennek az oka?
- Talán, hogy addigra már lelkileg és fizikailag is rendben volt a csapat. Szerencsére tavasszal is időben ébredtünk, hogy hoppá, ezt a bajnokságot el is veszíthetjük, és a végére felpörögtünk, ám a mostani bajnoki rajtra újra összezuhantunk. Ennek egyetlen oka, hogy hihetetlenül rövid volt a szünet, nem tudtuk magunkat kipihenni, s az idegi kimerültség nem csupán az eredményekben, hanem a piros lapokban is megnyilvánult. A Hajduk elleni BL-selejtező tényleg a legjobbkor jött, ekkor már újra a régi fordulatszámon futballoztunk. Hiába játszottunk jól, s érdemeltünk volna továbbjutást, sajnos kiestünk, így csak jövőre indulhatunk nemzetközi kupában, amihez meg kell nyernünk a bajnokságot, vagy a Magyar Kupát. Erre képesnek is tartom a mai Fradit, mivel a csapat erejét jelzi, hogy a 120 perces spliti meccs után Sopronban is nyertünk, ami nem sok csapatnak sikerül majd.

- A Fotex színrelépése után milyen a hangulat az öltözőben?
- Nem hiszem, hogy a Fotex miatt, persze az anyagi biztonság mindenkor fontos, de mostanában a régi szép időket idéző remek hangulat uralkodik az öltözőben. A mostani Ferencváros egységes, erős csapat, amivel remélem rengeteg örömet okozunk még hatalmas szurkolótáborunknak.

Bánki József