Vágólapra másolva!

NB I, 6. forduló
Matáv Sopron - Győri ETO 4-0 (1-0)
Sopron, 5000 néző, V: Juhos
Sopron: Horváth T. - Vincze G., Szabados, Salagean - Horváth R., Csiszár, Somogyi, Orabinec (Perger, 71.) - Sira (Sibalin, 75.), Tóth M., Nagy T. (Tóth I., 68.)
Győri ETO: Molnár - Rósa D., Stark, Böjte, Bognár - Baumgartner (Oross, 59.), Golovic, Farkas (Sindjic, 46.), Regedei, Károlyi (Vasas, 46.) - Nicsenko
gól: Orabinec (23.), Sira (52.), Tóth M. (57., 72.)
sárga lap: Horváth R. (54.)

Nagy iramú, de sok hibával tarkított első tíz perc után a Matáv magához ragadta a játék irányítását és a 23. percben Orabinec 23 méteres lövése után, Molnár kapujának jobb alsó sarkában kötött ki a labda (1-0). A gól után újabb helyzeteket dolgoztak ki a hazaiak, ám a befejezésekkel nem volt szerencséjük.

A második játékrészre egy, az első félidőben látottnál sokkal támadóbb szellemben futballozó ETO jött ki a pályára, ám az első igazán veszélyes kontra végén növelte előnyét a Matáv: Nagy Tamás vezette lendületesen a labdát a bal oldalon, majd jobbösszekötő helyén robogó Sira elé tálalt. A csatár egy rálépős csellel becsapta a vele visszafutó Bognárt, majd 14 méterről, ballal félmagasan a kapu bal oldalába helyezett (2-0). Nem sokkal ezután Nicsenko vezethette rá a labdát Horváth Tamásra, ám 8 méterről a kifutó kapusba lőtte a labdát. Hamar büntetett a Sopron, egy szöglet után Molnár kapus elvétette a labdát, amely a nagy kavarodásban Tóth Mihályra, onnan pedig a bal sarokba pattant (3-0).

Ez a gól elvette a győriek kedvét a futballtól, egyoldalú lett a meccs, a soproniak örömjátékot mutattak be. A 72. percben egy hazai kapukirúgás után a labdáért küzdő Bognár és Sira párharcának végeredményeként a kirobbanó Tóth Mihály elé pattant a labda, aki futtából Molnár kapujának jobb odalába bombázott (4-0).

Az utolsó percekben már ollézott a soproni közönség, amelynek egy része a siralmas produkciót nyújtó győrieket "sajnálta". A találkozó után Varga Zoltán, a győriek edzője nem volt hajlandó megjelnni a sajtótájékoztatón.

Reszeli Soós István: - A nagy melegben jól osztotta be erejét a társaság. Örülök, hogy a találkozó hajrájában sikerült a közönséget is szórakoztatni, gratulálok a csapatomnak.

Botár László

Korábban:

Dunaferr - Ferencváros 0-1

Videoton - Vasas 3-2

Idegenben játszanak az éllovasok