Vágólapra másolva!
A Bundesligában három forduló után csak két csapat állt rúgott gól nélkül: a Schalke 04 és a VfB Stuttgart. A gelsenkircheniek mentségére szolgáljon, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, ellenben a svábok valóban 270 percen keresztül nem voltak eredményesek. A rossz sorozat Nürnbergben szakadt meg (2–4), köszönhetően elsősorban a két gólt szerzett román csatárnak, Ganeának.

Ganea megint megmutatta Magath

A nagy kiugrás ezután jött el a számára, amikor is átszerződött a Gloria Bistritába, és a bajnokság első felében tizenhat meccsen tizenhétszer volt eredményes! Tavasszal már a Rapid Bucurestiben szerepelt, ahol szintén hintett tizenegy gólt, és összesen huszonnyolc találattal gólkirály lett. A VfB Stuttgart három és fél millió márkát fizetett érte, Ganea pedig nagy reményekkel szerződött Németországba.

Stuttgartban, Lisztes Krisztián klubtársaként nem is mutatkozott be rosszul: Sean Dundee-val csatárkettőst alkotva első idényében 29 mérkőzésen hét gólig jutott, az elmúlt pontvadászatban pedig 32 pályára lépését nyolc találattal tette emlékezetessé, közte volt a Kaiserslauternnek rúgott mesterhármas is! Ebben a bajnokságban csak a második fordulóban, Hamburgban játszott, de Felix Magath akkor is lecserélte.