Vágólapra másolva!
Gheorghe Popescu, a román válogatott jelenlegi csapatkapitánya, a török Galatasaray középhátvédje, péntek este megegyezett a dél-olaszországi Lecce vezetőségével, és egy plusz egy éves szerződést írt alá a klubbal. A Calcióban szereplő Lecce évi 1,2 millió dollárt ajánlott Popescunak, ráadásul a Galatasaray tartozását (1,5 millió dollár) is kifizeti a 33 éves román légiósnak.

A történelem ismétlődik a labdarúgók életében is. Tizenegy évvel ezelőtt szintén a Lecce szúrta ki magának Popescut, ám a PSV Eindhoven ajánlata kecsegtetőbbnek tűnt, és 1990-ben a holland klubot választotta, ahol - enyhén szólva - nem lett világhírű labdarúgó. Most szintén a két klub került a képbe, ám ezúttal Popescu határozottabb volt, s mint mondta, az olasz bajnokságban szeretné befejezni pályafutását. "Nem bántam meg sem az akkori, sem a mostani döntésemet. Gazdag és szerintem szép karrier áll mögöttem, és minden vágyam, hogy az olasz bajnokságban is bemutatkozzam pályafutásom alkonyán" - vallotta a román szövetségi kapitány sógora, Gheorghe Popescu.

Hagi és Popescu, no meg segédje, Gabi Bálint távozásával, a Galatasaray edzője, a szintén román Mircea Lucescu egyedül maradt a Boszporusz partján. A magányos edző a román sportsajtónak nyilatkozva elmondta, hogy sajnálja a honfitársaival való hirtelen szakítást, ugyanakkor örül, hogy mindegyikük feljebb jutott a karrier létráján. "Mint edző, természetesen megakadályozhattam volna Popescu távozását, de miért tettem volna? A Galata súlyos anyagi gondokkal küzd, nem tudta biztosítani Popescunak a szerződésben előírt évi 2,5 millió dollárt. Az olasz bajnokság mégiscsak Európa elitjeihez tartozik" - nyilatkozta az olasz Brescia és az Inter kispadját is kipróbált mester, majd arra a kérdésre, hogy ő mégis miért marad továbbra is a Galatánál, ennyit mondott: "A süllyedő hajót mindig a kapitány hagyja el utoljára."

Balla István

Korábban:

Popescu rábólintott Hagi meghívójára

Popescu a román keretben