Társoldalunk:

Angol esélyesek az Intertotó-kupában

Az UEFA-Intertotó-kupa idei sorozata véget ér a mai napon, hiszen már csak a három döntő visszavágói vannak hátra. Az első mérkőzéseken mindhárom párosításban döntetlen született, de a legközelebb a továbbjutáshoz az Aston Villa áll, hiszen a birminghamiek idegenben is gólt szereztek az FC Basel ellenében.

Ginola
Ginola Villája UEFA-kupás lehet
A Villa a hét végén az angol bajnokság nyitófordulójában a Tottenham Hotspur ellen idegenben ért el egy gól nélküli döntetlent, ami akár jó rajtnak is felfogható, ám a szurkolók már korántsem voltak elégedettek az eredménnyel. A csapat támadójátéka ugyanis továbbra is meglehetősen döcögős, a tavaly klubrekordért szerződtetett kolumbiai Juan Pablo Angel egyelőre nem találja góllövő cipőjét. A gondon esetleg a horvát Bosko Balaban segíthet, kérdés, hogy a futballista megkapja-e munkavállalási engedélyét. A védelemben már nincsenek ilyen problémák, ráadásul a kapuban Peter Schmeichel áll, ami nagy megnyugvást jelent a csapatnak.

A másik angol együttes, a Newcastle United vasárnap játszotta bajnokiját a Angol Premier League-ben, így a Szarkáknak nem sok idejük maradt a pihenésre. Bobby Robson együttese a SAOS Troyes elleni visszavágón még nem számíthat a francia Laurent Robert-re, aki ebben a srozatban a Paris Saint-Germain színeiben már pályára lépett az Intertotó-kupában, ám ha a csapat továbbjut, és felkerül az UEFA-kupa főtáblájára, akkor már szerepelhet az angoloknál.

A Paris Saint-Germain egyébként szintén esélyes arra, hogy bekerüljön az UEFA-kupába, igaz, ehhez nem csak az kell, hogy a párizsiak a Brescia elleni visszavágón jó eredményt érjenek el. Ráadásul, az olaszoknál sérülés miatt nem léphet pályára a legnagyobb sztár, Roberto Baggio. A PSG fő tulajdonosa ugyanis a Canal Plus nevű televíziós társaság, amely a svájci Servette együttesében is érdekelt, márpedig az UEFA szabályai szerint két, azonos tulajdonossal rendelkező gárda nem szerepelhet az európai kupákban. A Canal Plus azonban megoldotta a dolgot, eladta részesedését a Servette-ből, így már csak a PSG-nek a tulajdonosa.

UEFA-Intertotó Kupa döntő, visszavágók (zárójelben az első mérkőzés eredménye):
Brescia (olasz) - Paris SG (francia) 20.15 (0-0)
Aston Villa (angol) - FC Basel (svájci) 19.45 (1-1)
Newcastle United (angol) - Troyes (francia) 19.45 (0-0)

Korábban:

UEFA-Intertotó-kupa: főszerepben a kapusok