Vágólapra másolva!
Az Intertotó-kupa döntőinek első mérkőzései után sokan panaszkodtak, hogy a nagy tét (az UEFA-kupába való bejutás) miatt a csapatok nem mertek kockáztatni, és kevés gólt esett. A visszavágókra aztán alaposan összeszedték magukat az együtesek, hiszen a három találkozón összesen 15-ször rezdült meg a háló, és három együttes is négyszer talált be.

A legkevesebb gólt Bresciában láthatták a szurkolók, ahol a helyi alakulat vendége a Paris Saint-Germain volt. Az első mérkőzésen született gól nélküli döntetlent követően a hazai gárda támadott többet az első játékrészben, különösen Emanuele Filippini volt elemében, aki előbb kevéssel lőtt mellé, majd remekül adott be Igli Tarénak, akinek fejesét azonban blokkolták a védők. A vendégek a 30. percben súlyos vérveszteséget szenvedtek, hiszen sztárjukat, Nicolas Anelkát hordágyon kellett levinni a pályáról. A szünetben az olaszok mestere, Carlo Mazzone behozta "csodafegyverét", Roberto Baggiót, aki elsősorban szabadrúgásokkal veszélyeztetett. A másik oldalon Jay-Jay Okocha tett ugyanígy, majd negyedórával a lefújás előtt a brazil Aloisio megszerezte a vezetést a vendégeknek. A csatár szépen fordult le őrzőjéről, és a felső sarokba bombázott. Öt perccel később egyenlített a Brescia, Baggio klasszisának köszönhetően: a világsztár remekül játszotta el, hogy szabálytalankodtak vele szemben a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest maga a "sértett" értékesítette, de az olaszok újabb gólt már nem tudtak szerezni, és így a PSG jutott fel az UEFA-kupa főtáblájára.

A párizsiakon kívül még egy gall együttesnek sikerült a kvalifikáció, mégpedig a SAOS Troyes-nak, amely egy rendkívül gólgazdag találkozót vívott a Newcastle Uniteddel. Az első találkozón itt is gól nélküli eredmény született, de a visszavágón már a második percbben megrezdült a háló, amikor is a perui Nolberto Solano szerzett vezetést a Szarkáknak. Az előny azonban nem tartott sokáig, a 25. percben már 1-1 volt az állás, köszönhetően a hazaiak kapusának, Shay Givennek. A portás már a hét végi bajnokin is kapott egy nagy potyagólt a Chelsea-től, és most sem volt a helyzet magaslatán, hiszen alaposan eszámította magát Medhi Leroy szabadrúgásánál. Pár minutával később már a vendégeknél volt az előny Nicolas Goussé találatával.

A szünet után tovább folytatódott a newcastle-i rövidzárlat, és fél órával a lefújás előtt már 1-4 volt az állás. A fanatikus hazai drukkerek már-már elindultak hazafelé, ám Shola Ameobi és Gary Speed találata visszahozta a reményt a számukra. Az utolsó húsz percben a Troyes a saját tizenhatosáról sem jött ki, de a Szarkák csak másodpercekkel a lefújás előtt tudtak gólt szerezni, a döntetlen pedig még mindig kevés volt a számukra.

Az idei Intertotó-kupa harmadik győztese az Aston Villa lett, amely az FC Baselt múlta felül Birminghamben. Pedig a meccset a svájciak kezdték jobban, hiszen fél óra elteltével az ausztrál Scott Chipperfield találatával a vezetést is megszerezték. Ez felébresztette a hazai csapatot, amely még a szünet előtt kiegyenlített: David Ginola perdített Darius Vassell elé, és az angol utánpótlás-válogatott gyorsaságát kihasználva lecsapott a labdára, majd a kapuba bombázott. A második játékrészben pedig bekövetkezett az az esemény, amire a Villa szurkolói már majd fél éve várnak: a csapat kolumbiai támadója, Juan Pablo Angel két gólt is szerzett. A csatár télen klubrekordot jelentő összegért érkezett a gárdához, de eddig mindössze egy gólt szerzett. Most rögtön duplázott, előbb fejjel, majd lábbal volt eredményes. Az utolsó percekben aztán a nagy közönségkedvenc David Ginola is betalált, teljessé téve az Aston Villa tökéletes estéjét.

Korábban: