Vágólapra másolva!
Gheorghe Hagi, a román válogatott szövetségi kapitánya összegezte a ligaválogatott kétnapos összetartását.

Fotó: Reuters
Stelea nem fog hiányozni csatárainknak

A román válogatott kapusa, Bogdan Stelea csapata, a Deportivo Alavés elleni barátságos találkozón szenvedett izomszakadást, ami azt jelenti, hogy a magyar-román vb-selejzetőn nem tud védeni.

Ion Moldovan, az utánpótlás-válogatott edzője szerint a kedd esti tesztmérkőzés nagyon hasznos volt csapata számára. "Míg eddig hadilábon álltunk a védelemmel, most ott tartunk, hogy egészséges harc folyik a védelmi posztokért. A lehetőséget kapott játékosok bebizonyították, hogy nem áll rosszul a román utánpótlás-forrás, s ez nagyon megnyugtató a jövő csapatára nézve. Ha megnyerjük a Magyarország elleni mérkőzést és bejutunk a korosztályos Európa-bajnokság döntő tornájára, ez a labdarúgó-generáció még hallatni fog magáról. Nagyon eredményesnek tűnik a Hagi által alkalmazott 4-4-2-es felállás, amit ezentúl mi is alkalmazni fogunk" - nyilatkozta a fiatalok mestere a sajtónak.

A kétszer ötvenperces mérkőzés egyetlen gólját Mazilu (Sportul Studentesc) szerezte a 97. percben.

Gheorghe Hagi 12 román légiósnak küldött meghívót a szeptember 5-i, budapesti Magyarország - Románia vb-selejtezőre.

A névsor: Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam), Cosmin Contra (AC Milan), Gheorghe Popescu (Lecce), Iulian Filipescu (Betis), Cristian Chivu (Ajax Amsterdam), Dorinel Munteanu (VfL Wolfsburg), Mihai Tararache (Grasshoppers), Laurentiu Rosu (Numancia), Adrian Ilie (Valencia), Adrian Mutu (Verona), Marius Niculae (Sporting Lisabon) és Viorel Moldovan (FC Nantes).

A román szövetségi kapitány, Gheorghe Hagi, feleségével együtt VIP-meghívót kapott a pénteki Európai Szuperkupa monacói találkozójára, ahol a Bayern München és a Liverpool csap össze a trófeáért.

Balla István

Korábban:

Ajánlat:

Román Labdarúgó Szövetség