Vágólapra másolva!
A Bayer Leverkusen csapatának kemény ellenfele volt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, hiszen a jugoszláv Crvena Zvezda története során már BEK-et is nyert, és jelenleg is komoly játékerőt képvisel. A gyógyszergyáriak azonban meglehetősen simán diadalmaskodtak a Vörös Csillag ellen, köszönhetően válogatott csatáruknak, Oliver Neuville-nek, aki kétszer volt eredményes.

Neuville a Zvezdának egyet vágó Kirsten ölelésében

Első szezonjában a genfi gárdában mindössze tizenhárom alkalommal lépett a pályára és három gólt szerzett. Nem volt könnyű dolga a csapatba kerülésnél, hiszen olyan csatárok rúgták ekkor a Servette-ben a gólokat, mint például Sonny Anderson és Marco Grassi. A következő évre azonban a brazil távozott, és így Neuville-nek bérelt helye lett a kezdő csapatban. Ezt meg is hálálta, hiszen csapata legeredményesebb csatára lett, és nem kis részt vállalt abban, hogy a Servette elhódítsa a bajnoki címet. A pontvadászat utolsó fordulójában például a sorsdöntő, Young Boys elleni találkozón mesterhármast vállalt. A szezont végül tizenhat góllal zárta, mégsem tudott bekerülni a svájci nemzeti tizenegybe. A következő években sem hagyott alább góllövő formája, hiszen előbb tizenöt, majd tizenhat találattal terhelte meg az ellenfelek hálóját, a válogatottnál mégsem merült fel a neve.

1996 nyarán aztán elszánta magát a váltásra, és Spanyolországba, a CD Tenerife csapatába szerződött. A Primera Divisiónban 1996. szeptember elsején debütált a Compostela ellen, és bár ebben a szezonban meglehetősen sokszor, összesen harmincháromszor léphetett a pályára, mindössze öt gólt szerzett. A következő pontvadászatban már jobban ment neki a játék, mert tizenöt találatával csapata legeredményesebb támadója volt. A tavalyi szezon elején ennek ellenére nem került be a Tenerife kezdőcsapatába, ezért Rostockba igazolt, ahol hamar közönségkedvenc lett, és honosítás révén a Nationalelfbe is bekerült.

Nem is maradt sokáig a rostocki csapatban, 1999 nyarán a Bayer Leverkusen igazolta le kilencmillió márkáért. Első idényében még nem ment neki olyan jól a játék, mindössze négy találatra volt képes, de az előző pontvadászatban már alaposan kitett magáért, összesen 15-ször volt eredményes, amivel házi gólkirály lett. A német válogatottnak is állandó tagja, nemrégiben a Népstadionban is láthattuk őt.

Korábban: