Vágólapra másolva!

Penz helyett csak dokumetumok érkeztek a tárgyalásra

Szerdán tárgyalta a labdarúgó liga fegyelmi bizottsága a Sport Plusz című hetilapban megjelent Penz András-nyilatkozat után kipattant ügyet.

Mint ismeretes a Vasas ügyvezetője a közelmúltban a hetilap hasábjain azt állította: bunda volt az előző bajnokság hajrájában rendezett 1-0-s hazai sikerrel zárult Matáv-Vasas találkozó.

Természetesen a soproni vezetők fegyelmi vizsgálatot kértek az ügyben a ligától. Penz pedig a Sport Plusznál kért helyreigazítást, arra hivatkozva, hogy ő sosem állította, hogy bunda lett volna a meccs. Ezt követően a sporthetilapban megjelent a helyreigazítás.

A szerdai fegyelmi tárgyaláson, mint Klement Tibortól, a soproni klub igazgatójától megtudtuk, beidézése ellenére sem jelent meg Penz András, csupán beküldte a helyreigazító cikket. Ez alapján a fegyelmi bizottság úgy látta, nem történt fegyelmi vétség.

Ezzel kapcsolatban Klement annyit mondott, természetesen megvárják az ügyben a testület hivatalos, írásos értesítését. Ezt később továbbítja a klubot üzemeltető gazdasági társaásg Felügyelő Bizottságának, amely mindezek ismeretében eldönti: elfogadja-e a liga fegyelmi bizottságának döntését vagy polgári peres útra tereli az ügyet.

Botár László