Vágólapra másolva!
A svéd IF Elfsborgnak nem volt könnyű feladata az UEFA-kupa selejtezőjének visszavágóján, hiszen a skandinávok hiába nyerték meg az első mérkőzést idegenben az észt Trans Narva ellen, egy játékosukat jogosulatlanul szerepeltették, így az európai szövetség a találkozót 3–0-s eredménnyel a baltiaknak igazolta. Az Elfsborgnak azonban otthon sikerült ledolgoznia a háromgólos hátrányt, köszönhetően elsősorban a veterán középpályásnak, Stefan Andreassonnak, aki mesterhármast szerzett.

Húszévesen debütált az első csapatban, abban az évben amikor a klub hosszú idő után kiesett a legjobbak közül, és onnantól kezdve kihagyhatatlanná vált a kezdő tizenegyből. Az Elfsborgnak egészen a kilencvenes évek közepéig nem sikerült visszaverekednie magát az élvonalba, pedig Andreassonra nem lehetett panasz: középpályás létére sok gólt szerzett, 1993-ban és 1994-ben is 11-ig jutott. 1996-ban aztán végre sikerült a nagy álom, a klub megnyerte a másodosztály küzdelmeit, és feljutott az Allsvenskanba, ahol Andreasson így 28 évesen mutatkozott be.

Nem is lehetett rá panasz, olyan jól futballozott, hogy külföldön is felfigyeltek teljesítményére, igaz, csak az olasz harmadik vonalban szereplő Comónál. A középpályás egy szezont töltött Itáliában, de szíve hazahúzta, így 1998 óta ismét az Elfsborg futballistája. A legutóbbi bajnokságban bokasérülése miatt csak keveset játszott, de tervei szerint még két-három idényen keresztül szeretne futballozni. Már eddig is valóságos hősnek számított Borasban, de a Trans Narvának rúgott mesterhármasával végleg bekerült a klub aranykönyvébe.

Korábban:

A nap játékosa: Pascal Cygan (Lille OSC)

Ajánlat:

Hivatalos Elfsborg-honlap