Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 7. fordulójának péntek esti nyitó meccsén a címvédő Ferencváros 3-1-es győzelmet aratott a Haladás ellen az Üllői úton - Csank János csapata zsinórban ötödször nyert. Félgőzzel is könnyedén, a szombathelyiek bátortalanul játszottak.

Borsodi Liga, 7. forduló
Ferencváros - Haladás 3-1 (1-0)
Üllői út, 7000 néző
vezette: Kiss B.
FTC: Szűcs L. - Dragóner (Cheregi, 69.) - Gyepes, Hrutka - Kriston, Lipcsei, Szabó T. (Zombori, 60.), Szkukalek - Pinte, Gera (Jovic, 65.) - Jancula
Haladás: Takács T. - Nagy G., Horváth A., Juhász, Leandro - Nagy L. (Varga A., 72.), Japa (Alves, 46.), Némethy, Halmosi - Filipovic (Suriel, 63.), Preisinger
gól: Pinte (11.), Gera (61.), Jovic (84.), illetve Preisinger (71.)
sárga lap: Hrutka (32.), illetve Nagy G. (39.), Leandro (73.)
kiállítva: Nagy G. (81.)

11. perc: Gera a tizenhatos bal oldalától középre passzolt, az érkező Pinte 16 méterről ballal a bal alsóba lőtt (1-0).

61. perc: A csereként beállt Zombori első labdaérintését követően Gera kényszerítőzött Janculával, majd kissé kisodródva 10 méterről, ballal laposan a bal sarokba gurított (2-0).

71. perc: Némethy szerzett labdát a ferencvárosi térfél közepén, a lesre játszó védők között egy csel után egyedül tört kapura, majd a mellette futó Preisingerhez passzolt, akinek 5 méterről már csak az üres kapuba kellett gurítani a labdát (2-1).

81. perc: Nagy Gábor hátulról rácsúszott Jovic lábára, szabálytalanságáért sárga lapot kapott. A másodikat, így a játékvezető kiállította.

84. perc: Zombori ugratta ki Jovicot, aki átvette a labdát, majd 10 méterről laposan a kapu bal sarkába lőtt (3-1).

Az első játékrészben nagy mezőnyfölényben játszott a Fradi, a Csank-csapat három-négy komoly helyzetet is kidolgozott - a 31. percben Lipcsei lövésénél Takács kapust a felső léc segítette ki. A szombathelyiek a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtottak, a házigazda kapujáig csak elvétve jutottak el. Fordulás után Gera növelte a ferencvárosi előnyt, majd némileg váratlanul Preisinger szépített. Hogy valamennyire a játék képének megfelelő legyen a gólkülönbség, arról Jovic gondoskodott, ekkor már emberelőnyben futballozott a Fradi. És nyert, könnyedén, egymás után ötödször, pontszámban pedig utolérte a második helyezett MTK-t.

Csank János, a Ferencváros vezetőedzője: - Elégedett vagyok, kölönösen az első félidei teljesítményünkkel. Sok helyzetünk volt, többet kellett volna értékesíteni. Sérülések miatt cseréltem, de legalább ki tudtunk próbálni több embert és variációt.

Keszei Ferenc, a Haladás vezetőedzője: - Egyértelműen jobb volt a Fradi.

Thury Gábor

Korábban: