Vágólapra másolva!
A hét végén kezdetét veszi az olasz pontvadászat is, amelynek egyik legnagyobb esélyese a címvédő AS Roma. A Farkasoknál azonban nem a legjobb a hangulat a csapaton belül, mivel a vezetőség még mindig tartozik a játékosoknak némi prémiummal. A futballisták éppen ezért a hét közepén petíciót adtak át az egyesület elnökének, Franco Sensinek, hogy orvosolja a problémát.

A felkészülési időszak remekül sikerült Fabio Capello együttesének, amely az olasz Szuperkupa megnyerésével is bizonyította, hogy továbbra is csúcsformában van. Az elnökség a diadalért fejenként 16 ezer fontos prémiumot ajánlott fel, amit azonban "elfelejtettek" kifizetni. Mindez nem nagyon tetszett a futballistáknak, akik hivatalos panaszlevelet írtak az elnöknek, Franco Sensinek.

"Az első csapat keretének elege van a várakozásokból, megunták a különböző hálás gesztusokat és köszönetnyilvánításokat. Ugyanakkor a játékosok szeretnék biztosítani a drukkereket arról, hogy az események egyáltalán nem befolyásolják a pályán nyújtott teljesítményüket, és továbbra is ugyanúgy éhesek a sikerre, szeretnének mindent megnyerni az új idényben" - idézte a petíciót a Roma sajtófőnöke, Dario Brugnoli.

A focisták lépése azonban nem várt ellenérzést váltott ki a szurkolók körében. A helyi rádióadókhoz rengetegen telefonáltak be, kifogásolva, hogy a labdarúgók így is milliárdokat keresnek, miközben a drukkerek utolsó összekuporgatott lírájukat is a belépőkre költik. A nem várt hatást látva a játékosok azonnal visszakoztak és nyilvánosan is elnézést kértek az elnöktől követelésük miatt. A focisták nevében Francesco Totti, Vincenzo Montella, Damiano Tommasi és Vincent Candela találkozott Sensivel, aki rendkívül kegyesen elfogadta a bocsánatkérést, és megnyugtatta a drukkereket, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van. Erre azért sokan nem vennének mérget...

Korábban: